TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az amerikai legfelsőbb bíróság keddi határozatában engedélyezte a csődbe ment Chrysler autógyártó cég eladását az olasz Fiatnak, így minden akadály elhárult az ügylet elől, és ez győzelem a Chryslernek, illetve az amerikai kormánynak.

A legfelsőbb bíróság hétfőn ideiglenesen leállíttatta az értékesítést, hogy válaszolni tudjon arra a beadványra, amelyet indianai nyugdíj-, és építési alapok, fogyasztóvédelmi szervezetek és magánszemélyek nyújtottak be, mert fellebbezni akartak az ügylet ellen. A fellebbezni szándékozók szerint az ügylet igazságtalanul előnyben részesíti a cég fedezet nélküli részvényeseit szemben a fedezetet felmutatókkal, például velük. Az alapoknak ezenkívül alkotmányossági aggályaik is vannak: szerintük az amerikai államkincstár kongresszusi felhatalmazás nélkül használt fel a Chrysler csődvédelmének finanszírozására a tavaly jóváhagyott bankmentő csomagból, az úgynevezett TARP-alapból.

A legfelsőbb bíróság azzal indokolta végleges döntését, hogy a beadvány benyújtói nem tudták kellően megindokolni kérésüket.

A Chrysler csődügyében eljáró bíró a múlt vasárnap hozta meg azt a döntését, hogy a cég amerikai aktíváinak jelentősebb része az olasz Fiat járműipari konszern vezette befektetői csoporté lehet, 2 milliárd dollárért.

A Chrysler helyett létrejövő új autógyártó részvénytöbbsége nagyrészt nem a Fiaté lesz, hanem a járműipari dolgozók szakszervezetéé, egészségpénztáráé, 12 százalék lesz a kanadai kormányé, és ezen belül egy kis rész az amerikai kormányzaté, míg magának a Fiatnak a részesedése 20 százalékot ér csak el.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.