2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az amerikai legfelsőbb bíróság keddi határozatában engedélyezte a csődbe ment Chrysler autógyártó cég eladását az olasz Fiatnak, így minden akadály elhárult az ügylet elől, és ez győzelem a Chryslernek, illetve az amerikai kormánynak.

A legfelsőbb bíróság hétfőn ideiglenesen leállíttatta az értékesítést, hogy válaszolni tudjon arra a beadványra, amelyet indianai nyugdíj-, és építési alapok, fogyasztóvédelmi szervezetek és magánszemélyek nyújtottak be, mert fellebbezni akartak az ügylet ellen. A fellebbezni szándékozók szerint az ügylet igazságtalanul előnyben részesíti a cég fedezet nélküli részvényeseit szemben a fedezetet felmutatókkal, például velük. Az alapoknak ezenkívül alkotmányossági aggályaik is vannak: szerintük az amerikai államkincstár kongresszusi felhatalmazás nélkül használt fel a Chrysler csődvédelmének finanszírozására a tavaly jóváhagyott bankmentő csomagból, az úgynevezett TARP-alapból.

A legfelsőbb bíróság azzal indokolta végleges döntését, hogy a beadvány benyújtói nem tudták kellően megindokolni kérésüket.

A Chrysler csődügyében eljáró bíró a múlt vasárnap hozta meg azt a döntését, hogy a cég amerikai aktíváinak jelentősebb része az olasz Fiat járműipari konszern vezette befektetői csoporté lehet, 2 milliárd dollárért.

A Chrysler helyett létrejövő új autógyártó részvénytöbbsége nagyrészt nem a Fiaté lesz, hanem a járműipari dolgozók szakszervezetéé, egészségpénztáráé, 12 százalék lesz a kanadai kormányé, és ezen belül egy kis rész az amerikai kormányzaté, míg magának a Fiatnak a részesedése 20 százalékot ér csak el.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!