TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Minden nap lesz fogyasztóvédelmi ellenőrzés a Sziget Fesztiválon; a külföldiek panaszaira is kiemelt figyelmet fordítanak - hangzott el a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és az Európai Fogyasztói Központ (EFK) képviselőinek szerdai, közös sajtótájékoztatóján.

A fesztiválon lévő fogyasztóvédelmi sátornál tartott sajtótájékoztatón Fülöp Zsuzsanna, a hatóság szóvivője elmondta: szerdán megkezdődtek az ellenőrzések a Szigeten, és ezek egészen a rendezvény végéig tartanak majd.

A hatóság 25-30 munkatársa folyamatosan ellenőrzi a vendéglátó-ipari egységeket és a különböző mutatványos berendezéseket. Elsősorban az árak feltüntetését, a kiszolgálás minőségét, valamint a biztonságos üzemeltetés feltételeit ellenőrzik - tette hozzá.

Az előző évek tapasztalatai alapján nincsenek már kirívó szabálytalanságok a Szigeten; az új szabályozásoknak köszönhetően egyébként először csak figyelmeztetnek a kisebb szabályszegésnél és csak ezt követően büntetnek az ellenőrök.

Az idei tapasztalatokról bővebb tájékoztatást majd a fesztivál végén ad a hatóság - mondta Fülöp Zsuzsanna.

Kriesch Attila, az NFH-n belül működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) igazgatója elmondta, hogy a szervezet a többi uniós országban működő hasonló szervezetekkel együttműködve a külföldi, illetve a külföldről érkező magyar panaszokat kezeli.

A központ célja, hogy pereskedés nélkül sikerüljön kezelni egy-egy problémás esetet - fűzte hozzá.

Mint megemlítette, a leggyakoribb külföldi panaszok a légi forgalommal kapcsolatosak (a járatkimaradásokra, késésekre vonatkoznak), és sok panaszt kezelnek a határ menti országokból, ahonnan a leggyakrabban járnak át vásárolni az emberek.

Az igazgató szólt arról is, hogy január 1-óta összesen mintegy 260 fogyasztóvédelmi bejelentést kaptak. Ez 70-80 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest - tette hozzá.

Az NFH-t és az EFK-t az interneten a www.magyarefk.hu címen lehet elérni, de a fesztivál ideje alatt a Szigeten lévő fogyasztóvédelmi sátorban is lehet bejelentéseket tenni.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.