A szabvány szemléletmódja és felépítése hasonló az ISO 9001 és az ISO 14001 (Környezetirányítási rendszer) szabványokéhoz, ösztönözve ezzel egy integrált kockázatkezelő rendszer létrehozását a teljes mezőgazdasági-élelmiszeripari szektor számára.
DNV: Irányadó tényező a mezőgazdasági-élelmiszeripari vállalatok számára
Miközben ezen a területen állandó fejlődés figyelhető meg, az ágazat minden szereplője tisztában van a folyamatos beruházások szükségességével annak érdekében, hogy maximálisan megfelelhessenek a fogyasztók egyre növekvő elvárásainak. Egy független szakértő tanúsítása kiemelkedő szerepet játszik ebben, mivel hozzájárul a gyártási folyamatok átláthatóbbá tételéhez; lehetővé teszi a megkülönböztető elemek vevők, illetve a fogyasztók felé történő kommunikálását; a hitelesség növelése révén az üzleti folyamatok optimalizálását; valamint garantálja a tárgyilagosságot és pártatlanságot a vizsgálatok során.
A DNV mára több mint 2000, az élelmiszeripar különböző területein működő szervezetet tanúsított világszerte.
Menedzsment Fórum
Új ISO szabványt kap az élelmiszeripar
A Nemzetközi Szabványügyi Testület (ISO) új, fontos szabvány bevezetésével támogatja az élelmiszeripart. Az év során várható az "Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek - Követelmények" elnevezésű ISO 22000 szabvány kiadása. A DNV (Det Norske Veritas), az élelmiszeripari tanúsítások terén szerzett tapasztalatainak köszönhetően, egyike volt azon szakértői munkacsoportoknak, amelyek részt vettek a szabvány előkészítésében. Az előzetes auditálási szolgáltatások, illetve tanfolyamok már elérhetőek a vállalatnál.