2p

Jocó bácsi, azaz Balatoni József hosszas dilemmázás, valamint számos pánikroham után döntött így.

Jocó bá, ahogy a legtöbben ismerik a pedagógus szakmában, - tanárok, diákok, és az olvasók -, a WMN-en írt rendszeresen a tanárokkal kapcsolatos aktuális történésekről, most azonban búcsúzkodik.

Mint írja, hónapok óta készült erre. 

"Hivatalosan ugyanis LEmondtam a tanári pályáról, mert ez a jogi kifejezés erre a procedúrára. Az, hogy a lelkemben mi zajlik mindeközben, az a jogot és a jogalkotót nem érdekli. Ahogy az sem, mi lesz a gyerekekkel, az oktatással. Ezt erőszakkal le kellett hogy nyomják a torkunkon, és meg is tették" - teszi hozzá.

Balatoni József, azaz Jocó bá, aki rendszeresen publikált a közoktatásról egy női portálon. Fotó: Youtube
Balatoni József, azaz Jocó bá, aki rendszeresen publikált a közoktatásról egy női portálon. Fotó: Youtube

Márciusban, amikor kijött a státusztörvény tervezete, végiolvasta az egészet, s már akkor cikket írt róla, hogy mi a baj vele.

Közben azt érezte, hogy szorít a mellkasa, nem kap levegőt, meg fog fulladni. Akkor még nem tudatosult benne, hogy ez az egész mennyire mélyen érinti. Másnaptól kezdődött egy körülbelül egy hónapos mélyrepülése, visszatért a pánikbetegsége, sokszor lett rosszul, majd hetekig szédült, sokszor menni is alig bírt. Félt, rettegett, hogy mi ez, mígnem rájött, hogy ezt bizony a törvény okozza.

Ekkor döntötte el, hogy ha a törvény jön, akkor ő megy. 

"Igen, nekem tényleg az életem a tanítás, valódi szenvedély. Gyerekkorom óta ezt szerettem volna, ez volt az álmom, és az elmúlt tíz évben teljes erőbedobással csináltam. És most vége ennek vége" - írja. 

Folyamatos depressziós hangulatban teltek el az elmúlt hetek, de mint írja:

"Azt a szeretetet, amit az utolsó két hétben kaptam a diákoktól, egy életre magammal viszem".

"Miután az osztálya meglepetéssel búcsúzott tőle, az évzáró napján, bizonyítványosztáskor mindenkinek egy személyesen írt levelet nyújtott át: róla, rólunk, az elmúlt éveinkről. Teljesen őszintén, szívből írtam meg nekik, és láttam, hogy ez most a legtöbb, amit adhattam nekik. És adok is nekik, továbbra is, csak már máshogy, más minőségben" - teszi hozzá.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!