TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A magyar lakosság utazási kedve 2008-ban sem csökken, a belföldi úti célok között évek óta a Balaton áll a dobogó felső fokán, a külföldiek közül pedig Horvátország - közölte a Magyar Turizmus Zrt. kedden az MTI-vel.

A magyar lakosság várhatóan 139 milliárd forintot költ el belföldi utazásra a főszezonban. A közlemény szerint lényegesen kevesebben vannak, akik csak külföldre utaznak, ami a belföldi utazások presztízsének növekedését mutatja. A nyári hónapok utazásait a várható időjárás még jelentősen befolyásolhatja, de a legtöbben vélhetően júliusban és augusztusban kelnek útra.

A Magyar Turizmus Zrt. megbízásából 2008. május elején készített felmérés eredményei szerint a magyar lakosság mintegy 60 százaléka tervez utazást a május-szeptember közötti időszakra, az utazók 76,1 százaléka választ belföldi úti célt.

A felmérés szerint 100 utazóból 22-en belföldi és külföldi utazást is tesznek. A becslések szerint ez várhatóan 3,4 millió biztosan megvalósuló belföldi utazást jelent a főszezonban. A május és szeptember között ténylegesen megvalósuló utazások száma – az előző évekhez hasonlóan – várhatóan az idén is magasabb lesz, amit az egyre később meghozott, a belföldi, közelebbi úti célokat kiemelten érintő döntések növekvő aránya indokol.

A belföldi utazást tervezők egyötöde az 51-60, illetve a 31-40 éves korosztályba tartozik. Az utazók között többségben vannak a városokban élők, valamint az átlagos vagy átlag feletti jövedelemmel rendelkezők.

A belföldi utazások 30,2 százalékát a Közép-Magyarország tervezési-statisztikai régióban élők tervezik, de sokan kelnek útra a Dél-Dunántúl (15,1 százalék), az Észak-Alföld (13,5 százalék) és Észak-Magyarország (13,4 százalék) régiókból is.

A Balatonhoz összességében lényegesen több utazást terveznek a magyarok, mint a legnépszerűbb külföldi desztinációba, Horvátországba. A tervezett utazások számát tekintve a déli szomszédot megelőzi a Budapest-Közép-Dunavidék, Észak-Magyarország és az Észak-Alföld régió is. A Balaton régióba a belföldi utazások 42,7 százaléka irányul.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.