TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2007. szeptember 25. 06:04

Nemzetközi állásbörzét rendeznek az európai mobilitási hét alkalmából holnap Zalaegerszegen, majd Pécsett, Kecskeméten, Debrecenben, Szerencsen, Esztergomban, végül pedig Budapesten. A most 16-22 éves magyarok a munkaerőpiacra kilépve már mobilak lesznek, hiszen sok mostani fiatal tanul szívesen külföldön, így ők nem idegenkednek más kultúráktól - írja a Világgazdaság.

Hazánkban várhatóan az utolsó két esemény, az esztergomi és a fővárosban rendezett lesz a legnagyobb. Az Esztergomban toborzó cégek - köztük több magyar és szlovák is - 63 munkakörben összesen mintegy ezernégyszáz dolgozónak kínálnak majd munkát.

Gondot jelent, hogy ugyanazon szakemberek számíthatnak külföldi munkára, mint akikből itthon is hiány van. A szakmunkások és a diplomások között egyformán keresettek itthon és külföldön a műszaki területen illetve a vendéglátásban tevékenykedők.

A hazai munkaadók által bejelentett betöltetlen álláshelyek száma több mint 29 ezer, a legtöbben segédmunkást, gyártósori összeszerelőt, varrónőt, tehergépkocsi-vezetőt, lakatost, eladót, szakácsot, villanyszerelőt vagy hegesztőt keresnek - számol be a Világgazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.