2013. június 24. 07:33

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az egyetemes közműszolgáltatás minden területén vizsgálni fogja, hogy milyen további tartalékok vannak a rezsicsökkentésre, megállapításai alapján a kormánynak tesz majd javaslatot - nyilatkozta a Világgazdaságnak Dorkota Lajos, a hivatal új elnöke.

A MEKH önálló, szabályozó hatóságként 2013. március 18-án jött létre a Magyar Energia Hivatal jogutódjaként, Dorkota Lajos július 1-jétől veszi át a vezetését, elnöki megbízatása hét évre szól. Az új elnök új, a korábbi munkái során már bevált munkatársakat is visz magával, akiket azonban még nem kívánt megjelölni - ismerteti a lap hétfői száma.

Dorkota Lajos elmondta: elsőként meg kívánja vizsgálni a hivatal jelenlegi működését, amin nyilvánvalóan változtatni kell, hiszen módosult a MEKH feladat- és jogköre is. Új feladatai között kiemelten fontos lesz, hogy számszerű adatokkal gyorsan és hatékonyan segítse, támassza alá a kormány által megkezdett rezsicsökkentést. Irányításával a hivatal továbbra is ellenőrizni fogja, hogy a szolgáltatók végrehajtották-e a rezsicsökkentést, megfelelően állították-e ki a számláikat, s ha nem, akkor a MEKH bírságot fog kiróni rájuk.

A MEKH-hez került egyik új, nagy területen, a víziközmű szolgáltatás hatósági felügyelete terén Dorkota Lajos az első fontos teendőnek az új szolgáltatók kijelölését tekinti, és persze itt is előkészíteni a 10 százalékos rezsicsökkentést.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.