TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Nemzetközi Konferenciák Szövetsége (ICCA - International Congress & Convention Association) frissen publikált 2007. évi előzetes statisztikai összefoglalója szerint Budapest – holtversenyben Lisszabonnal – megtartotta 6. helyét a világranglistán a konferenciavárosok versenyében. Ezzel megelőzött olyan jelentős kongresszusi helyszíneket is, mint Brüsszel, London vagy Prága.

Az ICCA 2007-es ranglistáján aranyérmes lett Bécs, a második helyen Berlin végzett, a harmadikon Szingapúr. A végleges adatokat június elején publikálják. A tíz évet (1998-2007) felölelő statisztikai jelentés kiadása pedig július elejére várható. Fontos szempont, hogy az ICCA már a kisebb létszámú rendezvényeket is számításba veszi. Budapest 90 nemzetközi rendezvénnyel tartotta meg előkelő pozícióját.

A Magyar Turizmus Zrt. nemzetközi konferenciákra vonatkozó statisztikai adatgyűjtése alapján elmondható, hogy a magyarországi konferenciaturizmus korábbi években tapasztalt töretlen fejlődése volt a jellemző a 2007-es esztendőre is.

Az elmúlt évben 485 nemzetközi konferencia volt több mint 135 ezer résztvevővel. Ismerve a konferenciaturizmus gazdasági hatásait, a konferenciaturisták költési mutatóit, kijelenthető, hogy a szegmens továbbra is a magyarországi turizmus egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata.

2007-ben a konferenciák (+12,6 százalék) és a nemzetközi vásárok (+10,3 százalék) száma is növekedést mutatott az előző évhez képest. Tovább emelkedett a résztvevő nemzetek átlagos száma is (+5,1 százalék). Összességében tehát mindegyik mutató növekedésről tanúskodik, egyedül a konferenciák átlagos időtartama mutatott minimális csökkenést.

A cél, hogy Budapest – a vidéki rendezvények számának növelése mellett is – megőrizze az élvonalbeli helyzetét, továbbá, hogy a szervezett konferenciák mennyisége mellett a konferenciákra látogató résztvevők száma is növekedjék.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.