2007. szeptember 14. 11:54

Megnyílt a Főszezon elnevezésű belföldi turisztikai kiállítás és szállásbörze Budapesten, a Westend Bevásárlóközpont tetőkertjében. A megnyitón kiderült, hogy már több a belföldi turista, mint a külföldi vendég.

A hivatalos megnyitón Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) államtitkára elmondta: az idén a belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák aránya meghaladta a külföldiekét. "Kezdjük elérni a kívánatos szintet" - tette hozzá. Véleménye szerint a belföldi turizmus forgalmának emelkedése mögött egyebek mellett a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) kampányai, az üdülési csekk népszerűségének növekedése áll.

A vasárnapig nyitva tartó Főszezon kiállítást a G-Mentor Kft. szervezte, szakmai támogatója az MT Zrt. A 2500 négyzetméteres területen mintegy 200 belföldi turisztikai szolgáltató 66 standon mutatja be kínálatát.

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott Főszezon szinte a teljes hazai idegenforgalmi palettát felvonultatja a bakancsos turizmustól a különböző kulturális és szórakoztató programokon és sportolási lehetőségeken keresztül a legváltozatosabb igényeket kielégítő szállás- és vendéglátóhelyekig. A kiállítás látogatása ingyenes.

A kiállítás résztvevői a helyszínen számos akcióval, különböző kedvezményekkel csábítják a belföldi utazókat, akiknek bor- és pálinkakóstolásra is lehetőségük nyílik. Emellett a szervezők szórakoztató programokkal, sportbemutatókkal, könnyűzenei produkciókkal is szeretnének a látogatók kedvében járni.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.