2007. augusztus 9. 04:01

Az emberek jelentős része képes az életrajzában vagy az állásinterjún valótlanságokat állítani annak érdekében, hogy megkapja az áhított állást.

A CV-k 70 százaléka tartalmaz csúsztatásokat vagy szándékos hazugságokat, ám az állásinterjúkon sem sokkal jobb a helyzet, a cégek 60 százalékát próbálják a jelentkezők félrevezetni, állítja a Peninsula nevű tanácsadó cég felmérése. A szakértők szerint a munkakeresők körében ez ma már mindennaposnak számít, ráadásul döntő többségük meg van róla győződve, hogy a füllentésre nem derül fény, miközben azt a karrierjüket segítő lépésnek gondolják.

A szakemberek a csúsztatások leggyakoribb eseteit is összeszedték, ezek közül a korábbi botlásokat szeretik kihagyni, félve, hogy a referencia után érdeklődve a leendő munkaadót a hallottak elriasztják.

Az sem ritka, hogy a korábbi eredményeiket felnagyítják a jelentkezők vagy a tevékenységi körüket úgy bővítik, hogy az a megpályázott állással összhangba legyen. Örökzöld hazugság a vizsgák eredményeit illetően jobbat mondani, de a végzettséget illetően sem rendkívüli valótlanságot állítani.

A szakemberek a munkaadók számára azt javasolják, hogy a jelöltek után való nyomozás helyett a felvételi eljárás során tesztekkel mérjék felkészültségüket. Ezzel nem csak az esetleges hazugságok szűrhetők ki, de a kreatív módon összeállított feladatok esetén a munkavállalók rátermettsége is lemérhető.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.