TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. december 15. 12:49

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. 2009-ben a belföldi és a környező országokból érkező idegenforgalom ösztönzésére koncentrál - emelte ki a szervezet 2009-es stratégiájának fő célkitűzését Szűcs Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója hétfőn, az MT budapesti sajtótájékoztatóján.

Niklai Ákos, az MT elnöke a 2009-es célok közül emellett kiemelte a szakmával való együttműködés erősítését, a források koncentrálását az európai országokban a piacokra szabott erőteljesebb népszerűsítésre, míg a távolabbi piacokon mérsékeltebb, fenntartó jellegű marketing szervezését.

Hozzátette: a Budapesttel és a légitársaságokkal való együttműködés, valamint a vonattal, autóbusszal érkezők hatékonyabb megszólítása szintén kiemelt helyen szerepel az MT 2009-es stratégiájában.

A ferihegyi sztrájkkal kapcsolatban Niklai Ákos hangsúlyozta, az ágazat szempontjából kulcsfontosságú a helyzet mielőbbi rendezése. A várható veszteségeket érzékeltetendő elmondta: ha csak ezer kieső vendéggel számolnak, a sztrájk már akkor is mintegy 200 millió forintos veszteséget okoz az ágazatnak.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.