TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Három évre szóló együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a MOL NyRt. és a hat legpatinásabb magyar felsőoktatási intézmény. A felek szerint az oktatási és szakmai célú együttműködés kiszámítható pénzügyi forrást biztosít az egyetemeknek, emellett jelentősen javítja a pályakezdők elhelyezkedési esélyeit, derül ki az mfor.hu tudósításából.

Mosonyi György: ver- senyképes tudás kell

A cég már évek óta ápol szakmai kapcsolatokat a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, valamint a Szegedi Tudományegyetemmel, a mostani támogatás azonban kifejezetten pénzbeli, mondta el az mfor.hu kérdésére Szőcs László, a MOL csoport HR-igazgatója.

75 milliós támogatás

"A mostani keretegyezménnyel évente 75 millió forint támogatást nyújtunk partnereinknek, amivel szabadon gazdálkodhatnak. Sőt, idén szeptembertől a cégen belül egy 4 fős csapat fogja koordinálni az egyetemekkel kapcsolatos programjainkat" - tette hozzá Szőcs László.

A MOL csoport elsősorban a stratégiai jelentőségű, ugyanakkor hiányszakmának minősülő olaj-, és gázmérnöki, vegyészmérnöki, műszaki, gépész- és környezetmérnöki, illetve geológus szakképzések támogatását tartja fontosnak, ezenkívül külön figyel a pénzügyi, közgazdász és informatikus szakterületekre is. (A cég egyébként a szakképzési hozzájárulási keretéből tavaly több mint százmillió forinttal támogatta a hazai felsőoktatási intézményeket - a szerk.)

Figyelnek a munkaerő-piaci igényekre

Mosonyi György, a MOL vezérigazgatója a sajtótájékoztatón kifejtette: a nagyvállalatoknak kötelességük támogatni a versenyképességet jelentő oktatást. A mostani együttműködés egyrészt kiszámítható financiális forrást jelent a manapság nehéz anyagi helyzetben lévő oktatási intézményeknek, másrészt összehangolja a képzés jellegét a munkaerő-piaci igényekkel. A versenyképes tudással felvértezett frissdiplomások azután jóval nagyobb esélyekkel vághatnak neki a munkakeresésnek.

Szőcs László: a mosta- ni pénzbeli támogatás

A szakmai együttműködés nem korlátozódik kizárólag a hazai felsőoktatásra. Azokban az országokban, ahol a MOL jelen van, szintén együttműködéseket kezdeményeztek az egyetemekkel, amivel a tanulmányi célú diákcserét is támogatják, nyilatkozta lapunknak Szőcs László. Korábban Mosonyi ezzel kapcsolatban úgy vélekedett: a MOL nagy előnye, hogy a fiatalok számára nemzetközi karrierlehetőséget is kínál.

Állásinterjú a győzteseknek

A társaság egyébként idén májusban - felsőoktatási intézményekkel szorosan együttműködve - megjelentetett egy angol nyelvű

pályázati kiírást

honlapján, "Mit tennél, ha te lennél a MOL vezérigazgatója?" címmel. Az egyetemista pályázók feladata az volt, hogy az olajipari társaság 2006-tól 2010-ig szóló stratégiája ismeretében dolgozzanak ki általános koncepciókat, illetve konkrét javaslatokat az egyes üzletágak továbbfejlesztésére.

A beadott pályázatokban több megvalósításra érdemes ötlet is volt, de ezek további kidolgozásra várnak. A nyerteseket a cég állásinterjúra hívta. A MOL egyébként jövőre az egész régióra szeretné kiterjeszteni a pályázatot a kiemelt egyetemeken és MBA képzéseken, így Magyarország mellett Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és Oroszországban is.


Körte Ildikó
Menedzsment Fórum

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.