2011. február 24. 11:21

Navracsics Tibor szerint az államigazgatásban mindenkit kompenzálnak, akit esetleg hátrányosan érintett az idén bevezetett új adórendszer. A közigazgatási és igazságügyi miniszter leszögezte: a 250 milliárd forintos stabilitási alap létrehozása a közszférában nem okozhat elbocsátást.

Navracsics Tibor csütörtökön újságíróknak a Parlamentben azt mondta: a Nemzetgazdasági Minisztériumtól függ, hogy a kompenzációra mikor adja meg a kereteket.

Amint lehet - tette hozzá -, az államigazgatásban visszamenőlegesen azonnal kifizetik a bérkompenzációt.

Közölte azt is, hogy a 250 milliárd forintos stabilitási alap nem okozhat elbocsátást a közszférában, annak alapvetően nem ez a célja. A létszámot a közigazgatásban az szabja meg, hogy milyen feladatokat kell ellátni - mondta.

A miniszterelnök-helyettes kiemelte: a stabilitási alap nem elvonást, hanem zárolást jelent, így akár év végén, ha optimálisan alakulnak a gazdasági és költségvetési folyamatok, a zárolt forrásokat visszakapják a minisztériumok.

Úgy vélekedett: a stabilitási alap létrehozásánál igyekeztek azokat az előirányzatokat célba venni, amelyek nélkülözhetőek, és ésszerűbb munkaszervezéssel, egyszerűsített eljárásokkal elláthatóak a feladatok.

Alapvetően nem a szakembereken akarunk spórolni - fogalmazott Navracsics Tibor.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.