TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. február 11. 07:04

Végleges döntés született arról, hogy négymilliárd forint beruházással ötcsillagos hotellé alakíthatja a Szentes belvárosában lévő 110 éves Petőfi szállót a Pendola Holding Center Ingatlanfejlesztő és Építőipari Kft. - tudta meg a Napi Gazdaság.

A dél-alföldi régió első luxushoteljében többek között fallabdapálya, színházterem, lőtér, kávéház, az alagsorban pedig törökfürdő és egy hozzá kapcsolódó rekreációs központ is helyet kap. A beruházás részleteit már egyeztették a helyhatósággal, az engedélyeztetési és a finanszírozási terv is elkészült - mondta Zsohár Árpád, a Pendola Kft. ügyvezető igazgatója. A beruházást a társaság saját erőből és hitelből valósítja meg.

A kft. vállalta, hogy a jelenleg mintegy kétezer négyzetméteres épületet - beleértve a berendezést is - a levéltári dokumentumokat felhasználva, eredeti formájában állítja helyre. A mihamarabbi befejezés érdekében minden olyan munkát elkezdtek, amely a jogerős építési engedély kiadásáig elvégezhető - mondta Zsohár.

Többek között lebontják az elmúlt évtizedekben engedély nélkül készült épületrészeket, de különböző restaurátori munkák is folynak már. A város történetének egyik legnagyobb volumenű beruházása a belváros közlekedési rendjének átalakításával együtt 2010 végére készülhet el, számol be a Napi Gazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.