TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az ősszel, októberben, illetve novemberben folytatódnak a tárgyalások a Pénzügyminisztérium, valamint a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete között pénteki találkozójukat követően - közölte a PM és a szakszervezet.

A találkozón, amelyen Keller László pénzügyi államtitkár egyeztetett Holecz Gábor szakszervezeti elnökkel, részleteiben tárgyaltak az érdekvédelmi szervezet javaslatairól. A Pénzügyminisztérium szerint is lépések szükségesek a vám- és pénzügyőrök jövedelmi helyzetét befolyásoló feltételek változtatása érdekében - áll a közös közleményben.

Mind a pótlékok kérdésében, mind pedig a béren kívüli, valamint a közalkalmazotti állomány helyzetét érintő juttatásoknál azt követően folytatódhatnak a megbeszélések, ahogy előrehalad a jövő évi költségvetés tervezése, és megszületnek az alapvető döntések a közszférát érintő bértárgyalásokon - írják a közleményben.

Holecz Gábor kedden azt közölte, hogy demonstrációra készül a szakszervezet, amivel azt szeretnék elérni, hogy rendezzék a pótlékok ügyét, és változtassák meg a vonatkozó törvény általa diszkriminatívnak tartott rendelkezéseit. A 3300 tagot tömörítő reprezentatív szakszervezet szerint diszkriminatív, hogy a vám- és pénzügyőrségnél dolgozó 5.800 hivatásos pótléka - bár ugyanazt a munkát végzik - kevesebb, mint amit a többi fegyveres szerv tagjai kapnak.

Holecz Gábor rámutatott arra: 2006-ban a választások miatti kiélezett helyzetben az érdekképviselet elfogadta a Pénzügyminisztérium ajánlatát, és visszalépett a demonstrációtól azzal, hogy a pótlékokat idővel rendezik. Ez azonban idáig nem történt meg.

A szakszervezeti elnök elmondta, a vámosok nyomozati pótléka mindössze 20 százalék, miközben a rendőr nyomozók 65 százalékot kapnak. Emellett a közterületi szolgálatot ellátó vám- és pénzügyőrök nem kapják meg azt a 45 százalékos közterületi pótlékot, amit a rendőrök igen. Nem részesül különleges bevetési pótlékban a Merkúr bevetési egység sem, ellentétben a rendőrség hasonló szervezeteivel. A közalkalmazotti állományt is hátrányosan megkülönböztetik, például nem kapnak lakhatási támogatást, illetve nem tették adómentessé a ruhapénzüket - mutatott rá Holecz Gábor.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.