TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2007. november 21. 08:19

Eltérő mértékű, de egységesen növekvő béremelési előrejelzéseket tettek közzé az elmúlt időszakban a hazánkban működő nemzetközi tanácsadó cégek. A jóslatok alapján néhány százalékos reálbéremeléssel számolhatunk, áll a Világgazdaság beszámolójában.

A magyarországi cégek jövőre nominálisan 6,5, tehát reálszinten várhatóan 2,7 százalékos átlagos béremelést terveznek - derül ki a Towers Perrin tanácsadó cég felméréséből, amely a világ több mint félszáz országában összesen mintegy kétezer nagy és közepes cég terveit összegezte. Az elmúlt két évhez hasonlóan most is szinte minden államban a bérkiadások növelését tervezik.

Hazánkban 2007-ben hat százalékkal emelkedtek a nominálbérek, ehhez képest tehát félpontos gyorsulás várható a cégek nyilatkozatai alapján.

A kifejezetten Magyarországra készült becslések közül a Hewitt jövedelemfelmérése a Towers Perrinénél is optimistább, hiszen jövőre 6,5–7,4 százalékos béremelést jósol. A Hay Group Menedzsment Tanácsadók Kft. elemzése keretében megkérdezett 315 cég ezzel szemben csak 5,6–6 százalékos növelést tervez.

A Towers Perrin felmérésében figyelemre méltó, hogy míg egyes nyugat-európai országokban a szellemi területeken lehet nagyobb arányú emelkedésre számítani, addig térségünkben inkább a termelésben dolgozók pozíciói javulhatnak, írja a Világgazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.