TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Magyarország kedvező árakkal jelenik meg a szállodapiacon, Budapesten egy szállodaszobáért a felmérés szerint átlagosan 123 eurót kérnek egy üzleti vendégtől - derül ki az üzleti utazásokkal foglalkozó Hogg Robinson Group (HRG) legfrissebb szállodapiaci elemzéséből.

Az elemzésről szóló közlemény szerint a nemzetközi szállodaipar a nehéz gazdasági körülmények között is jól állja a sarat és bizonyos régiókban még növekedést is elkönyvelhet. A feltörekvő piacokon továbbra is drágák a szállodák, az üzleti utazók számára változatlanul Moszkvában állítják ki a legborsosabb hotelszámlákat. Budapest meglehetősen olcsónak számít.

Magyarország nemzetközi összehasonlításban kedvező árakkal jelenik meg, és ez a trend 2008-ban is folytatódott. Ausztriában hasonlóak a trendek a magyarországihoz, ám itt az árszint valamivel magasabb: Bécsben egy szoba átlagosan 162 euróba került az első félévben. Németországban ugyancsak alacsonynak lehet mondani a hotelek árszintjét. Frankfurtban átlagosan 181 eurót, Münchenben 154 eurót, Berlinben pedig 134 eurót kérnek egy szállodaszobáért.

A felmérésben Abu Dhabi először került fel a legdrágább tíz város közé. Az áremelkedés mértéke 23 százalék volt, amivel Abu Dhabi megközelítette Dubait. Mindez jól tükrözi a térségben lezajló gazdasági fellendülést - áll a közleményben.

Észak-Amerikában a szállodaárak stagnálnak: New Yorkban ugyanannyit, Houstonban három százalékkal, San Franciscóban két százalékkal kellett kevesebbet fizetni a szobákért.

A világ szállodapiacán növekvő szobaárakkal működnek a hotelek, ám a drágulás 2007-hez képest valamelyest lelassult. A felmérés készítői arra számítanak, hogy a helyzet konszolidálódása után az árnövekedés megáll majd, a hotelek tartani tudják jelenlegi kihasználtsági szintjüket.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.