TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A turizmusról szóló törvény már a jövő héten a kormány elé kerülhet, és az idei év első felében az Országgyűlés akár el is fogathatja - jelentette ki Kovács Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turizmusért felelős szakállamtitkára pénteken Kőszegen egy gazdasági fórumon.

"A célunk a törvénnyel az, hogy az állam amellett, hogy elismeri ennek az ágazatnak a jelentőségét, meghatározza azokat a feladatokat amelyeket hosszú távon vállal a turizmus és turizmus fejlesztés érdekében" - mondta.

Hozzáfűzte: ilyen feladat, hogy az állam elkészítteti, végrehajtatja és ellenőrzi a nemzeti turizmusfejlesztési stratégiát, de az is, hogy az állam nem vonulhat ki teljesen például a nemzeti turizmus marketing finanszírozásából.

Ez a törvény akkor tölthette volna be igazán a funkcióját, ha  olyan irányba mozdíthatta volna el a magyar turizmus intézményrendszerét - amely Németországban, Ausztriában, Olaszországban jól bevált -, hogy a turizmus nem központi hatalmi, hanem inkább regionális kompetencia - mondta.

Az államtitkár hangsúlyozta: a törvény lényeges eleme az állami és az önkormányzati feladatok meghatározása a turizmus fejlesztését illetően. Kovács Gábor előadásában közölte: 2007-2013 között több mint 300 milliárd forint európai uniós és hazai forrás áll majd rendelkezésre turizmusfejlesztésre.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.