TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Látványos felfutás várható a közeljövőben a hazai szállodaépítésben: csak Budapesten közel nyolcezer új szoba létesülhet a következő hat évben, ami a jelenlegi összkapacitás 15-16 százaléka - írja a Világgazdaság. A finanszírozási környezet ugyanakkor lényegesen barátságtalanabbá vált.

A nagy láncok közül a bővítésben a Hilton jár az élen, amelynek a közeljövőben készül el a visegrádi egysége, de hamarosan apartmanszállodát is nyit a budai hegyekben.

Új márkát hoz a piacra a Marriott International. Az első hazai Courtyard várhatóan 2009 végén nyit a fővárosi Blaha Lujza téren.

A fejlesztések finanszírozásához ugyanakkor növelni kell a saját erőt, ez korábban 25 százalék volt, mára harmincra nőtt, s emelkednek a kamatok is. A bankok elsősorban a kisebb méretű, ezért fajlagosan nagyobb tőkeigényű, menedzsmentszerződéssel nem rendelkező hotelek esetében óvatosabbak.

Szigorodtak az üzemeltetők szakmai felkészültségével szembeni elvárások is, amelyek a hitelezésben is fontos szemponttá váltak. Ennek következtében nagyon kevés hazai szereplő maradt a piacon - számol be a Világgazdaság. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.