TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Pályázatot nyújtott be az egri vár turisztikai fejlesztése érdekében a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében a műemléket kezelő Heves Megyei Önkormányzat - jelentette be szerdán Egerben a megyegyűlés elnöke.

A tervezett, 1,5 milliárd forint értékű fejlesztés részeként kiegészül a Gótikus palota, megnyílik a középkori dézsmapince, illetve helyreállítják a Provizóri palota falait és a Szép-bástyát - közölte Sós Tamás. A teljes projekt megvalósítása a tervek szerint 2009. után kezdődhet el - tette hozzá az elnök.

A részleteket ismertetve Veres Gábor, a Dobó István Vármúzeum igazgató-helyettese elmondta: a gótikus palota kiegészítése nyomán egy térből válik megközelíthetővé a palota valamennyi kiállító helyisége, illetve a ma még kihasználatlanul álló tetőtér is.

Ugyanakkor a projekt másik jelentős elemeként látogathatóvá kívánják tenni a nagyközönség számára a 16 méter mélyen található középkori dézsma-pincét, amelyben egyes források szerint egykor 100 ezer hektoliternyi bort tárolt az egri püspökség.

Ugyancsak halaszthatatlanná vált a vár legmagasabb pontját jelentő, állandóan beázó Szép-bástya rekonstrukciója. Annál is inkább, mert ma már csupán egy, az 1960-as években felhúzott betonkaréj tartja meg az építményt.

Az is elhangzott, hogy az elmúlt évben 311 ezer turista kereste fel a megyét, 2,6 százalékkal több, mint az azt megelőző évben. A vendégéjszakák száma pedig 1,3 százalékkal, 695 ezerre emelkedett 2007-ben, 2006-hoz képest. Ugyanakkor az egri vár Magyarország egyik leglátogatottabb műemléke, a vár történetét bemutató korábbi kiállítást 18 év alatt 10 millióan tekintették meg - derült ki a sajtótájékoztatón.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.