TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
MTI

A fogyasztóbarát lakáshitel árazásban és ügyfélkiszolgálásban jelent előnyt más hasonló termékhez képest - mondta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Felidézte, hogy az MNB 2017. májusban indította el a szigorú feltételrendszeren alapuló minősített fogyasztóbarát lakáshitel programot, amelyben a pályázó bankok, takarékszövetkezetek termékei kaphatnak minősítést, ha megfelelnek az előírt szempontoknak.

Érdemes alaposan megnézni a lehetőségeket, mielőtt hitelt veszünk fel Érdemes alaposan megnézni a lehetőségeket, mielőtt hitelt veszünk fel

Példaként említette, hogy a fogyasztóbarát hitelnél a kamatfelár 3,5 százalékban maximalizált, az egész futamidő alatt is fix lehet a kamata, minden hónapban egyenlő a törlesztő részlet, az előtörlesztési díj, a folyósítási díj ugyancsak maximalizált, az ügyintézési határidők meghatározottak és rövidek.

Az MNB felügyeleti szóvivője elmondta: tavaly szeptember óta 40 milliárd forint fogyasztóbarát lakáshitelt folyósítottak a pénzintézetek, az állomány mintegy 60 százalékát Közép-Magyarországon, 20 százalékát Nyugat-, illetve Közép-Dunántúlon, 15 százalékát Észak- és Dél-Alföldön vették fel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.