TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. július 15. 11:53
mfor.hu

Akinek szemüvegre van szüksége, annak nem csak egy döntést kell meghoznia, akkor sem, ha az elsőt készítteti, akkor sem, ha a sokadikat. A számunkra legmegfelelőbb keret és a lencse megtalálása, a különböző felületkezelések mind-mind választás kérdése. A legfontosabb azonban a keret kiválasztása.

Természetesen szeretnénk, ha divatos és tartós lenne, hiszen valószínűleg évekig fogjuk viselni. A küllem mellett viszont legalább annyira fontos, hogy kényelmes viselet is legyen. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy melyik szemüvegkeret áll jól nekünk, az optika munkatársai az alábbi szempontok alapján biztosan segítenek nekünk.

Kerek arc, szögletes szemüveg

A szemüvegkeret erősen meghatározza arcunk karakterét, ezért fontos, hogy arcformánkhoz illőt válasszunk. Szögletes arc esetén kerüljük a szögletes kereteket, mert ezzel csak hangsúlyozzuk a karakteresebb vonásokat. Inkább az ovális vagy kerek formát preferáljuk. Ha szeretnénk mégis erősebb hatást elérni, választhatunk a most divatos, kerek, de vastagabb típusok közül is.

Ha arcunk inkább kerekded, akkor olyan szemüvegkeret javasolt, amely kiemeli a szemet és környékét. A szögletes, vékonyabb kialakítású keretektől vékonyabbnak és hosszúkásnak hat az arc. Hosszúkás arcberendezésnél szintén a kerek, ovális stílus a javasolt. A nagyobb, markáns típusok rövidítik az arcot, de ha feltűnés nélküli, elegáns szemüveget keresünk, a keret nélküli megoldások is szóba jöhetnek.

Kényelmi tényezők

A kinézet mellett a kényelmes viselet is döntő tényező lehet. Alapvető, hogy a szemüveg ne csúszkáljon az orron, ne dörzsölje ki a bőrt, tehát komfortos legyen. A műanyag keretek nem rendelkeznek úgynevezett szemüveg papuccsal, ezért ezeknél a típusoknál kiemelten fontos, hogy a választott keret megfelelően illeszkedjen. Fém és fúrt kereteknél a papucs állítható, így mindenki számára megfelelően beállítható.

Fontos kényelmi tényező a keret szárainak és szélességének megfelelő mérete. A szárak hosszúságánál a fül a mérvadó: ne csúszkáljon a szemüveg, jól támaszkodjon a fülre. A szemüvegkeret szélessége akkor megfelelő, ha feltéve a két szár párhuzamos a halántékkal. Az esztétikai és kényelmi szempontok mellett azt se feledjük el, hogy a nem megfelelően beállított, kiválasztott szemüvegkeret látásunk minőségét is ronthatja.

Mindent a tiszta látásért

Tény, hogy egy igényes és minőségi szemüveg elkészítése komolyabb anyagi ráfordítást igényel. Már egy vékonyított, réteggel ellátott lencse is komoly kiadás, de egy multifokális esetében még tovább nőhet a szemüveg ára. Akinek napi szinten kell szemüveget használnia, az pontosan tudja, hogy életének elválaszthatatlan része a szemüveg, akár több évig is, ezért ne kössünk kompromisszumot!

Lehetőségünk van kontaktlencsénket, napszemüvegünket vagy szemüvegünket hitelre megvásárolni a Style Optikánál, és az igényelt összeget részletekben, később visszafizetni. A tiszta és éles látás tehát mostantól nem lehet anyagi kérdés!

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.