2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Immár 7. alkalommal kellett hozzányúlni a szerződéshez.

Annak érdekében, hogy a beruházás teljesüljön és azt rendeltetésszerűen és biztonságosan lehessen használni, szükséges volt néhány egyéb munka elvégzése is. Ennek közel 100 milliós költségét a tartalékkeret terhére számolták el - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent friss hirdetményből.

Ilyennek kell lennie kész állapotban az új stadionnak
Ilyennek kell lennie kész állapotban az új stadionnak

Immár hetedik alkalommal kellett módosítani a székesfehérvári Sóstói Stadion kivitelezésére 2016. novemberében megkötött szerződést. A munkák a hirdetmény szerint a következő területeket érintették:

  • Az MLSZ által megfogalmazott stadionbiztonsági követelményrendszernek három területen nem volt megfelelőség: egyrészt a megtervezett kamerarendszer nem figyel egyes területeket, másrészt az MLSZ által használt informatikai hálózat nem volt kellően szétválasztva az általános informatikai hálózattól, harmadrészt a jegyértékesítő rendszer elemeiben is változásra volt szükség.
  • A városi rendőrkapitányság is tett néhány észrevételt a rendezvények biztonságosabb lebonyolítása érdekében.
  • Egyéb hibák is voltak a kiviteli tervekben, mint például ki kell alakítani még a konyhai oltórendszert, vagy a díszletvilágítás áttervezése miatt többlet lámpatesteket kell beszerezni.

Ezek miatt a nettó 13,519 milliárd forintos szerződéses érték 13,614 milliárdra emelkedett. Eredetileg egyébként 12,6 milliárd forintra kötötte meg a szerződést a városi önkormányzat a Strabag-MML, Strabag Építő, valamint a Belfry PE Kft. triójával.

Jelen állás szerint a stadiont augusztus 30-án kellett volna készre jelentenie a kivitelezőnek, ezt azonban az önkormányzat nem fogadta el és hiányosságok pótlására szólítótta fel a kivitelezőt. Így az engedélyeztetési eljárást sem lehet megindítani, tehát továbbra is bizonytalan, mikor lehet megrendezni az első mérkőzést a 14 ezres férőhelyes arénában.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!