2018. szeptember 4. 10:14

Immár 7. alkalommal kellett hozzányúlni a szerződéshez.

Annak érdekében, hogy a beruházás teljesüljön és azt rendeltetésszerűen és biztonságosan lehessen használni, szükséges volt néhány egyéb munka elvégzése is. Ennek közel 100 milliós költségét a tartalékkeret terhére számolták el - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent friss hirdetményből.

Ilyennek kell lennie kész állapotban az új stadionnak Ilyennek kell lennie kész állapotban az új stadionnak

Immár hetedik alkalommal kellett módosítani a székesfehérvári Sóstói Stadion kivitelezésére 2016. novemberében megkötött szerződést. A munkák a hirdetmény szerint a következő területeket érintették:

  • Az MLSZ által megfogalmazott stadionbiztonsági követelményrendszernek három területen nem volt megfelelőség: egyrészt a megtervezett kamerarendszer nem figyel egyes területeket, másrészt az MLSZ által használt informatikai hálózat nem volt kellően szétválasztva az általános informatikai hálózattól, harmadrészt a jegyértékesítő rendszer elemeiben is változásra volt szükség.
  • A városi rendőrkapitányság is tett néhány észrevételt a rendezvények biztonságosabb lebonyolítása érdekében.
  • Egyéb hibák is voltak a kiviteli tervekben, mint például ki kell alakítani még a konyhai oltórendszert, vagy a díszletvilágítás áttervezése miatt többlet lámpatesteket kell beszerezni.

Ezek miatt a nettó 13,519 milliárd forintos szerződéses érték 13,614 milliárdra emelkedett. Eredetileg egyébként 12,6 milliárd forintra kötötte meg a szerződést a városi önkormányzat a Strabag-MML, Strabag Építő, valamint a Belfry PE Kft. triójával.

Jelen állás szerint a stadiont augusztus 30-án kellett volna készre jelentenie a kivitelezőnek, ezt azonban az önkormányzat nem fogadta el és hiányosságok pótlására szólítótta fel a kivitelezőt. Így az engedélyeztetési eljárást sem lehet megindítani, tehát továbbra is bizonytalan, mikor lehet megrendezni az első mérkőzést a 14 ezres férőhelyes arénában.

 

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés