2017. április 28. 06:52

A cég korábbi elnökét és stratégiai igazgatóját egy 11 évvel ezelőtti, balkáni korrupciós ügy miatt büntették meg Amerikában.

A Magyar Telekom korábbi vezére, Straub Elek és stratégiai igazgatója, Balogh András elfogadta, hogy fejenként 250 ezer, illetve 150 ezer dollár, vagyis együtt több mint 114 millió forintnyi bírságot fizetnek, amiért még 2005 és 2006 során megsértették az úgynevezett külföldi korrupt gyakorlatokat tiltó törvényt, írja a Világgazdaság.

A botrányban szintén érintett Morvai Tamás, volt telekomos stratégiai igazgatója februárban 60 ezer dollár büntetést fizetett. A Telekom pedig még 2011-ben 95 millió dollárt.

Az amerikai piacfelügyelet (SEC) vádja szerint a távközlési társaság akkori vezetői macedón és montenegrói hivatalos személyeket fizettek le a piacszerzés, illetve az esetlegesen megjelenő új konkurencia ellehetetlenítése érdekében. Összesen 15 millió dollárnyi kenőpénzt fizettek ki.

Az amerikai hatóságok azért keveredtek az ügybe, mert a Magyar Telekomot akkor még az amerikai börzén is jegyezték.

A peren kívüli megállapodást még jóvá kell hagynia a bíróságnak.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.