2019. május 13. 12:22

Tetemes tőkét toltak március végén Mészáros Lőrinc gyermekei a többségi tulajdonukban lévő autókereskedő cégbe.

Három évvel ezelőtt Mészáros Lőrinc úgy döntött, hogy az autószerelő cége mellé alapít egy autókereskedéssel foglalkozót is Mészáros M1 Autókereskedő Kft. néven. Mészáros - mint magánszemély - két évvel később kiszállt a cégből, és némi vándorlás után az R-Kord, a Búzakalász 66, a Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Fejér-B.Á.L. Zrt. kvartettjénél kötött ki. Utóbbi társaság Mészáros Lőrinc gyermekei tulajdonában áll, az autókereskedő cégben pedig többségi tulajdonosként tűnik fel.

Most a tulajdonosok sok tízmillió forintot toltak be a cégbe. A cégkivonat tanúsága szerint március 20-án a jegyzett tőke 110 millió forinttal 710 millióra emelkedett.

Mészáros Lőrinc gyerekei (Fotó: Átlátszó) Mészáros Lőrinc gyerekei (Fotó: Átlátszó)

A pénzinjekció mellett áprilisban újabb változást jegyeztek be a cégnél, a tevékenységi köröket az egyéb sporttevékenységgel gyarapították.

Az autókereskedés jó biznisznek tűnik Felcsúton, hiszen az alapítás évében 296, 2017-ben pedig 504 milliós árbevételre tettek szert a fő tevékenységből, vagyis az autók értékesítéséből. Az első évben mindössze 8,7, 2017-ben pedig 426 milliós nyereséget könyvelhettek el, ezt azonban nem vették ki osztalék formájában a tulajdonosok.