2014. október 3. 15:19

A friss Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a jelenleg harmadosztályban focizó Kisvárda stadionja az eredeti elképzelésekhez képest sokkal több pénzből épül.

A stadionépítési lázban megszokhattuk már, hogy újabbnál újabb focicsapatok kapnak stadiont: ezek között rendre inkább első osztályú klubok voltak, ám a stadionrekonstrukciós program keretén belül kisebb csapatok pályái is megújulhatnak néhány százmillióból. Most azonban egy 16 500 lélekszámú kisváros kap milliárdos stadiont.

Kisvárda (szerk: Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter városa) stadionjára az idei évben 120 millió forintot irányoztak elő a költségvetésben, amit módosít a csütörtökön megjelent kormányhatározat. Az eddigi összeget a kormány ugyanis megtoldja még 800 millióval a jövő évre vonatkozóan, így összesen 920 millió forintból épülhet a harmadosztályban játszó - a listát egyébként vezető -  csapatnak új stadion.

Tekintve, hogy 2500 férőhelyes építményről van szó, egy férőhelyre 368 ezer forintnyi fajlagos költség jut. Az NBI alacsony nézőszámát tekintve egyébként úgy véljük, a kisvárdai csapat harmadosztályú meccseire sem látogathatnak ki rendszeresen ezernél többen.

Kapcsolódó:
Orbán felcsúti "miniarénája" volt a legdrágább stadion eddig

Az új "aréna"  fedett nézőteres, fűtött talajú és villanyvilágítással ellátott létesítmény lesz, melyben nemcsak NBI-es mérkőzéseket lehet majd rendezni, de akár Európa-liga selejtezők megrendezésére is alkalmas lesz. 

A megnövelt költségvetési juttatás mellett a kormány egy rendelettel nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá is minősítette a projektet.

(Forrás: kisvarda.hu)

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.