<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Négymilliárd forintból épít Interspar hipermarketet a Spar Magyarország Érden; a mintegy 7 ezer négyzetméteres, környezetkímélő technológiákat alkalmazó létesítmény alapkövét hétfőn tették le az egyik autópálya-csomópont közelében.

Az ország egyik legnagyobb Interspar áruházához mélygarázst, shopterületet, valamint az országban elsőként kültéri fogyasztótérrel megtervezett Spar "to go"-t is kialakítanak, továbbá ötszáz négyzetméteres önkormányzati közösségi tér is épül. A beruházással 100 munkahelyet teremt a cég, és további harmincan a shopterület üzleteiben találhatnak munkát.

Az épület alapkövét T. Mészáros András polgármester, Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára és Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója tette le.

Aradszki András hangsúlyozta, a fejlesztés összefogás eredménye, hiszen a város és az áruházlánc közös szándéka volt, hogy a felső parkvárosban egy korszerű áruház jöjjön létre. Felidézte, hogy három éve folyamatosan nő a kiskereskedelmi forgalom.

T. Mészáros András polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy  az önkormányzat egy 540 négyzetméteres területet kap az épületben, ahol városi közszolgáltatási és egyéb feladatokat látnak majd el.

A beruházásban az úthálózatot is fejlesztik a hipermarket környékén, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) által átépítendő autópálya-csomópont korszerűsítési munkáit a Spar 400 millió forinttal támogatja. Ezzel párhuzamosan az üzletlánc saját beruházásban a környező utakat is megújítja. Az új áruház fűtéséhez földgáz helyett a kereskedelmi hűtésrendszerből származó hulladékhőt hasznosítják. A parkoláshoz a mélygarázsban 177, szabadtéren 117 helyet alakítanak ki. Az áruház nyitását legkésőbb 2017 tavaszára tervezik.

A társaság 2014-ben 473,7 milliárd forintos forgalmat bonyolított le, ami 4,5 százalékos növekedést jelent 2013-hoz képest; a vállalat mintegy 13 ezer embernek ad munkát.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.