2016. december 19. 07:31

A Mészáros és Mészáros Kft. 20 millió forintos felajánlásával mintegy 180 millió forintra nőtt a pénzadományok összege vasárnap 20 óráig - írja az MTI.

Az akciót a 80 milliárdos költségvetési támogatásból működő közmédia szervezte. Mint ismert, a gázszerelőből lett nagyvállalkozó, Mészáros Lőrinc cégein keresztül tavaly 225 milliárdos bevételre tett szert közbeszerzéseken. 31 millióval a svájci református egyházak segélyszervezete is adakozott.

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor 

A közmédia kiemelten foglalkozott az akcióval, ami tavalyelőtt az ökumenikus segélyszervezetet 167, tavaly a gyermekmentő szolgálatot 225 millióval támogatta. Idén a közmédia a Magyar Református Szeretetszolgálatot támogatja a bejövő összegekből.

A Mészáros és Mészáros Kft. másik tulajdonosa, Mészáros Lőrinc felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla elmondta, hogy férjével református elkötelezettségük miatt adakoztak, illetve azért, mert egyik gyermeke születésekor neki is ott kellett hagynia gyermekét a kórházban, a szeretetszolgálat pedig gyermekkórház támogatását tervezi a felajánlásból.

MTI 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.