2016. december 19. 07:31

A Mészáros és Mészáros Kft. 20 millió forintos felajánlásával mintegy 180 millió forintra nőtt a pénzadományok összege vasárnap 20 óráig - írja az MTI.

Az akciót a 80 milliárdos költségvetési támogatásból működő közmédia szervezte. Mint ismert, a gázszerelőből lett nagyvállalkozó, Mészáros Lőrinc cégein keresztül tavaly 225 milliárdos bevételre tett szert közbeszerzéseken. 31 millióval a svájci református egyházak segélyszervezete is adakozott.

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor 

A közmédia kiemelten foglalkozott az akcióval, ami tavalyelőtt az ökumenikus segélyszervezetet 167, tavaly a gyermekmentő szolgálatot 225 millióval támogatta. Idén a közmédia a Magyar Református Szeretetszolgálatot támogatja a bejövő összegekből.

A Mészáros és Mészáros Kft. másik tulajdonosa, Mészáros Lőrinc felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla elmondta, hogy férjével református elkötelezettségük miatt adakoztak, illetve azért, mert egyik gyermeke születésekor neki is ott kellett hagynia gyermekét a kórházban, a szeretetszolgálat pedig gyermekkórház támogatását tervezi a felajánlásból.

MTI