2017. december 18. 08:45

Év végére elég durván belelendült a vízi munkákba a felcsúti polgármester.

Újabb vaskos közbeszerzést nyert Mészáros Lőrinc, írja a Magyar Nemzet. A felcsúti polgármester Mészáros és Mészáros Kft.-je a Kötiviép’B Kft.-vel közösen nettó 21,5 milliárd forintért rehabilitálja a Mosoni-Duna torkolati szakaszát.

A nyertesek

  • az egyik csatornaágat áthelyezik,
  • kikotorják a medret,
  • hajózsilipeket alakítanak ki,
  • egy kiszolgáló építményt is felhúznak,
  • Torda szigetére árvízvédelmi gátat építenek,
  • valamint szinte az egész partszakaszt feltöltik.

Az eredeti kiírás szerint a projekt 41 hónapig fog tartani, így 2021 nyarára kell elkészülnie.

Mészáros Lőrinc (MTI)

Mészáros mostanában sorozatban csobban bele az aranyat érő szennyvízbe. Októberben derült ki, hogy 42 százalékos drágulás után 14 milliárd forintért újíthat fel szennyvíz-telepeket és csatornákat az ország több pontján az EuroAszfalttal közösen. Még a hó végén beesett neki egy 2,3 milliárdos, szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztési és a szennyvíztisztító telep korszerűsítési tender is Gyöngyösön, melyben szintén az EuroAszfalt a partnere. 4,4 milliárdot ért a Vác, Nagymaros és Őrbottyán szennyvíztisztító telepének fejlesztési munkáit összefogó tender november végén, melyet ugyancsak a fenti partnerrel együtt tettek zsebre Mészárosék. Majd kisvártatva beesett egy 9 milliárdos közbeszerzés is, az I. rendű árvízvédelmi fővédvonalakon történtő kivitelezési munkákra, de ezt már a Békés-Drén Kft.-vel közösen vitték el.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.