TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. december 18. 08:45

Év végére elég durván belelendült a vízi munkákba a felcsúti polgármester.

Újabb vaskos közbeszerzést nyert Mészáros Lőrinc, írja a Magyar Nemzet. A felcsúti polgármester Mészáros és Mészáros Kft.-je a Kötiviép’B Kft.-vel közösen nettó 21,5 milliárd forintért rehabilitálja a Mosoni-Duna torkolati szakaszát.

A nyertesek

  • az egyik csatornaágat áthelyezik,
  • kikotorják a medret,
  • hajózsilipeket alakítanak ki,
  • egy kiszolgáló építményt is felhúznak,
  • Torda szigetére árvízvédelmi gátat építenek,
  • valamint szinte az egész partszakaszt feltöltik.

Az eredeti kiírás szerint a projekt 41 hónapig fog tartani, így 2021 nyarára kell elkészülnie.

Mészáros Lőrinc (MTI)

Mészáros mostanában sorozatban csobban bele az aranyat érő szennyvízbe. Októberben derült ki, hogy 42 százalékos drágulás után 14 milliárd forintért újíthat fel szennyvíz-telepeket és csatornákat az ország több pontján az EuroAszfalttal közösen. Még a hó végén beesett neki egy 2,3 milliárdos, szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztési és a szennyvíztisztító telep korszerűsítési tender is Gyöngyösön, melyben szintén az EuroAszfalt a partnere. 4,4 milliárdot ért a Vác, Nagymaros és Őrbottyán szennyvíztisztító telepének fejlesztési munkáit összefogó tender november végén, melyet ugyancsak a fenti partnerrel együtt tettek zsebre Mészárosék. Majd kisvártatva beesett egy 9 milliárdos közbeszerzés is, az I. rendű árvízvédelmi fővédvonalakon történtő kivitelezési munkákra, de ezt már a Békés-Drén Kft.-vel közösen vitték el.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.