2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		

Év végére elég durván belelendült a vízi munkákba a felcsúti polgármester.

Újabb vaskos közbeszerzést nyert Mészáros Lőrinc, írja a Magyar Nemzet. A felcsúti polgármester Mészáros és Mészáros Kft.-je a Kötiviép’B Kft.-vel közösen nettó 21,5 milliárd forintért rehabilitálja a Mosoni-Duna torkolati szakaszát.

A nyertesek

  • az egyik csatornaágat áthelyezik,
  • kikotorják a medret,
  • hajózsilipeket alakítanak ki,
  • egy kiszolgáló építményt is felhúznak,
  • Torda szigetére árvízvédelmi gátat építenek,
  • valamint szinte az egész partszakaszt feltöltik.

Az eredeti kiírás szerint a projekt 41 hónapig fog tartani, így 2021 nyarára kell elkészülnie.

Mészáros Lőrinc (MTI)

Mészáros mostanában sorozatban csobban bele az aranyat érő szennyvízbe. Októberben derült ki, hogy 42 százalékos drágulás után 14 milliárd forintért újíthat fel szennyvíz-telepeket és csatornákat az ország több pontján az EuroAszfalttal közösen. Még a hó végén beesett neki egy 2,3 milliárdos, szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztési és a szennyvíztisztító telep korszerűsítési tender is Gyöngyösön, melyben szintén az EuroAszfalt a partnere. 4,4 milliárdot ért a Vác, Nagymaros és Őrbottyán szennyvíztisztító telepének fejlesztési munkáit összefogó tender november végén, melyet ugyancsak a fenti partnerrel együtt tettek zsebre Mészárosék. Majd kisvártatva beesett egy 9 milliárdos közbeszerzés is, az I. rendű árvízvédelmi fővédvonalakon történtő kivitelezési munkákra, de ezt már a Békés-Drén Kft.-vel közösen vitték el.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.