<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Úgy tűnik, Felcsúton nem állhatnak le a fejlesztések, újabb milliárdokat igényeltek TAO-támogatás címén idén.

TAO-ból sose elég Felcsúton, ami lassan már egy feneketlen kúthoz kezd hasonlítani. Lassan már nem lesz mit fejleszteni a felcsúti focialapítványnál, hiszen új stadion, új sportcsarnok, Makovecz-stílusú kazánház, teakonyhákkal felszerelt sportszálló is a focisták szolgálatában áll már, a TAO-ból érkező milliárdokra azonban mégis szükség van.

A 2018/2019-es évadban A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak összesen 2,3 milliárd forintnyi TAO-támogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Orbán a felcsúti stadionban (Fotó: MTI)Orbán a felcsúti stadionban (Fotó: MTI)

Bár más sportszervezetek jó esetben is csak álmodhatnak ekkora támogatásról, Felcsúton ez 2015 óta a legalacsonyabb TAO. 2017-ben ugyanis közel 6,7 milliárd forintot hívtak le, 2016-ban 2,9 milliárdot, 2015-ben pedig 1,7 milliárd forintot. Ugyanakkor egyáltalán nem lehetünk biztosak abban, hogy a most megítélt 2,3 milliárd forint nem lesz a későbbiekben néhány százmillióval, vagy milliárddal több. Tavaly ugyanis az eredetileg jóváhagyott 5,3 milliárd forint helyett végül a program kibővítésével 6,6 milliárdot gyűjtöttek össze a baráti - és családi - cégek adójából.

Jelen állás szerint 2011 óta a felcsúti fociba 22,9 milliárd forintnyi - közpénz jellegét elvesztő - TAO-támogatás zúdult. Az alapítványt azonban önszántukból is támogatják gazdasági társaságok, korábbi összesítésünk szerint 2011 és 2017 között 16,1 milliárd forintot adományoztak a cégek Mészáros focialapítványának. Vagyis összesen 39 milliárd forint áramlott az 1800 lelkes település focijába, ami nemcsak első, de sokadik olvasatra is rengeteg pénz.

Azt, hogy mire is akarják Felcsúton az újabb milliárdokat elkölteni, egyelőre még nem lehet tudni. Az alapítvány ugyanis még nem tette közzé a sportfejlesztési programját.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.