2017. április 19. 08:55

Újabb százmilliókat költünk el a már így is meglehetősen költséges vizes világbajnoksággal összefüggésben.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint az Országos Rendőr-főkapitányság a FINA világbajnokság eredményes lebonyolítása érdekében járőrhajókat vesz összesen 255,8 millió forintért. A gyorsított eljárásban lefolytatott közbeszerzés két részből állt, melynek során összesen 10 járőrhajót vásárolt a rendőrség.

Az ajánlat felhívás szerint azért volt szükség gyorsított eljárásra, mert

"nem áll rendelkezésre olyan gyártói és szállítói környezet, amely garantálná a nagyon rövid határidővel való teljesíthetőséget, így a gyorsított közbeszerzési eljárás az egyetlen lehetőségként biztosítaná a beszerezni kívánt hajók legkésőbb 1.7.2017-én történő hadrendbe állítását".

Vettek 5 darab RIB (Rigid-Inflatable Boat vagyis Merev-Felfújható Hajó) kategóriájú hajót, és ezen hajók szállítására alkalmas 5 utánfutót. Az eredetileg becsült 85 millió forint helyett végül 105,9 millióért fogja leszállítani a hajókat a Maritime Kft. Ezek a siófoki Bahart közforgalmú kikötőbe fognak kerülni.

RIB-hajó

Mellette 5 darab zárt fedélzetű hajót is vettek a szállítására alkalmas 5 utánfutóval együtt, melyek a hirdetmény szerint a Készenléti Rendőrség Ferencvárosi kikötőjébe kerülnek. Ezt a részt végül 3 cég fogja megoldani a rendőrség számára:

  • a Ship & Car Kft.,
  • a Horváth és Csiki Kft.,
  • valamint a Magoss és Magoss Kft.

Az eredetileg becsült 175 millió forint helyett végül 149,9-ért szerződött a rendőrség, vagyis összességében 4,2 millió forinttal a becsült ár alatt tudta beszerezni a járőrhajókat.

Mindezzel együtt a nyári világbajnokságra elköltött összeg így már 93,4 milliárd forintnál jár.

mfor.hu