2017. november 13. 09:44

Ennyiért "hagyományt és megújuló arculatot ötvöző, rendet, biztonságot sugárzó, ügyfélbarát kialakítású" épületet ígérnek.

Új székháza lesz az ügyészségnek Kaposváron. A bruttó 3,6 milliárd forintból 2019 tavaszára felépülő ingatlan alapkövét Polt Péter legfőbb ügyész és Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester rakta le hétfőn, adta hírül az MTI.

a Somogy Megyei Főügyészség új épületének látványterve (forrás: kapos.hu)

Az új ügyészségi székházra vonatkozó hirdetmény még 2016 december végén jelent meg az EU-s közbeszerzési értesítőben, ám ezt nem sikerült egyből véglegesre csiszolni, a megrendelő Legfőbb Ügyészség idén tavasz elején háromszor is módosította a dokumentumokat. A folytatás sem volt zökkenőmentes: a pályázatbenyújtási határidőig, április 5-ig végül három ajánlat érkezett be, de mindegyik ára meghaladta az eredetileg saccolt nettó 1,8 milliárd forintos összköltséget. Maga a közbeszerzés így eredménytelenül zárult, a Legfőbb Ügyészség viszont az ajánlatokat rendben lévőnek találta, így mindhárom indulót meghívta egy második, tárgyalásos körre. Ennek a végén hirdették meg nyertesként a Laterex Építő Zrt.-Pannon Építőipari Kivitelező és Fővállalkozó Kft. párost. Ők Garancsi István Market Építő Zrt.-jét és a Laki ÉPületszobrász Zrt.-t ütötték ki a nyeregből. Így egymilliárdos drágulás után már

nettó 2,8 milliárd forintért - bruttó közel 3,6 milliárdért - dolgozhatnak.

Az alapkőletételnél Polt Péter legfőbb ügyész azt mondta a "tervek szerint a három irodai szint mellett pincét, mélygarázst is magában foglaló, hagyományt és megújuló arculatot ötvöző, rendet, biztonságot sugárzó, ügyfélbarát kialakítású" ingatlanról, hogy az épület a ma még különböző helyeken működő Somogy Megyei Főügyészség, Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség, valamint a Központi Nyomozó Főügyészség dolgozónak biztosít közös, 21. századi munkahelyet.

Horváth Szilárd Somogy megyei főügyész pedig rámutatott, hogy a kaposvári székházépítés az elmúlt száz év legnagyobb ügyészségi beruházása Magyarországon.

via MTI