2001. augusztus 7. 11:00

Ez év első felében 8.200 befejezett lakásra adták ki a használatba vételi engedélyt az építésügyi hatóságok.

Ez év első felében 8.200 befejezett lakásra adták ki a használatba vételi engedélyt az építésügyi hatóságok, ez 43 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakának mennyiségét - áll a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb gyorsjelentésében, amely a lakásépítés adatait összegzi 2001 első fél évében.

A tájékoztatóból kitűnik, hogy 21 ezer új lakás építése kezdődhetett meg az első fél évben az új építési engedélyek alapján, ami 18 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában volt. Tavaly az év első felében 18 ezer új lakás építésére szóló engedélyt adtak ki a hatóságok, ami 38 százalékkal volt több, mint 1999 első felében. A múlt év első hat hónapjában 5.700 új befejezett lakásra adták ki a használatba vételi engedélyt, ami egy százalékos csökkenést mutatott az előző év azonos időszakához képest.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.