Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Ez a júliustól októberig terjedő időszak mérlege.

3 hónap alatt 4,9 milliárd forintot költött a kormány propagandára, írja az Átlátszó.hu.

A lap közadatigányléssel kérte ki a számokat a Miniszterelnöki Kabinetirodától. A lekérdezett időszakban négy nagy kampány volt, melyeket Balásy Gyula Lounge Design Kft.-je és New Land Media Kft.-je szállított.

1,27 milliárdba került az Erzsébet-táborok reklámozása július végétől augusztus utolsó napjáig, augusztus 8-tól 20-ig ment a júliusban véget ért vizes vb kampánya közel 500 millióért, szeptemberben a kormány eredményeiről beszámoló, önfényező pr-cikkek jöttek 846,8 millióért, a szeptember végi, Soros-terves hirdetések pedig 2,3 milliárdba kerültek.

A reklámmegjelenítések legnagyobb nyertesei a szokásos arcok voltak:

 • Mészáros Lőrinc Mediaworkse és Echo TV-je 1,24 milliárdért jelentetett meg kormányzati hirdetéseket
 • Habony Árpád hitelezője, Tombor András is jól járt, Mandinerje, tévécsatornák reklámidejét értékesítő Atmediája, és a hozzá tartozó, rádiók és tévék reklámidejét értékesítő Media Services Company Kft.-je 869 millió forintot kapott kormányreklámok megjelenítésére
 • Habony Árpád (Lokál, Modern Media Group Zrt.) 479,6 millió forintot kaszált négy kampányon
 • Andy Vajna a TV2-n, Lapcomon és Radio Pluson keresztül 358,2 millió forinthoz jutott
 • Rákosi Tamás, a TV2-nek beszállító IKO tulajdonosa az IKO-hoz tartozó Odex-szel (mely közterületi reklámokkal - óriásplakátokkal, citylightokkal - foglalkozik) 280,9 milliót keresett a kampányokon

A 846 milliós önfényező kampány így pörgött ki az újságokban:

 • 274,6 millió forint értékben jelentek meg pr cikkek a Mediaworks megyei lapjaiban és azok online felületein
 • 220,9 millióért voltak sikercikkek a Lokálban és a 888.hu-n
 • 74,9 millióért a Ripostban,
 • 53,6 millióért a Magyar Időkben,
 • 7,6 millióért a Pesti Srácoknál,
 • és 4,6 millióért a Mandineren.

A vizes vb 489 milliós utólagos kampánya meg sem jelent a közbeszerzési adatbázisban. A gyakorlatban ilyenek mentek:

 • 50 perces FINA-dokumentumfilm 46 millió forintért a New Land Media Kft.-től,
 • 25 másodperces reklámspot FINA-eredménykommunikáció címszóval 24,5 millió forintért,
 • és végül augusztus elején egy médiakampányt 418,3 millió forintért (ezek a reklámok csak tévékben, rádiókban és online felületeken jelentek meg, nyomtatott lapokban és plakátokon nem)

És a kisebb játékosok zsebét is jól megtömték a négy nagy kampány során. Róluk az Átlátszónál lehet olvasni, ahol egyéb izgalmas részletek is kiderülnek a kampányköltésekről és azok eloszlásáról.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.