2017. november 8. 11:56

Kisvárdának úgy tűnik, nem lesz elég az ország harmadik legnagyobb csúszdaparkja, inkább a második legnagyobb címet szeretnék birtokolni.

Elsőként számoltunk be arról még a nyáron, hogy az ország harmadik legnagyobb csúszdaparkja épülhet Seszták Miklós fejlesztési miniszter városában, Kisvárdán. Az akkori információkhoz képest úgy tűnik, emelték a tétet: nem elég "az ország harmadik legnagyobb csúszdaparkja" cím, inkább az ország második legnagyobbját szeretné a város a magáénak tudni.

A közbeszerzési eljárást megindító felhívásban ugyanis még 14 csúszdáról szólt a fáma, most megjelent dokumentum pedig már 17-ről ír. Így a mogyoródi aquapark mögött - ahol 26 csúszda van -  a második lehet a kisvárdai megelőzve a hajdúszoboszlói komplexumot, ahol 15 csúszda található.

A kisvárdai Várfürdő

A közbeszerzési hatóság adatbázisába kedden került fel az eljárás összefoglaló tájékoztatása, ami szerint 2 ajánlat érkezett a munkákra:

  • a kisvárdai atlétikai centrumot, a sportszállót és apartmanházat építő Nyírépszer Kft. nettó 699,78 millió forintért végezte volna el a munkát,
  • a debreceni székhelyű Therma Poolsystem Kft. és az MB Épszer Kft. közösen 693,75 milliós ajánlatot adott.

Ár-érték arányban utóbbit találta az ajánlatkérő, a Kisvárdai Várfürdő Nonprofit Kft. a legkedvezőbbnek.

A nyertes cégek azonban nem fognak tudni minden feladatot elvégezni,

  • az irtás, föld- és sziklamunkához,
  • a kőműves munkákhoz,
  • a csúszdaépítés pálya és tartószerkezet kialakításához,
  • a kőburkolat készítéséhez,
  • a helyszíni betonmunkákhoz,
  • a víztechnológiai gépészeti
  • és az elektromos munkákhoz

alvállalkozót fognak igénybe venni.

A szerencsés választott a kisvárdai beruházásoknál szintén jól ismert MHM Product Kft. lett. A cég a Nyírépszerrel közösen dolgozott a sportszállón és apartmanházon.

A nyertes cégekkel az ajánlatkérő a szerződéskötési moratórium lejárta, november 17-e után írhatja alá a szerződést. 

Székely Sarolta
mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.