<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Daimler szóvivője cáfolta azt az olasz lapértesülést, miszerint a német vállalatcsoport a Fiat teherautó gyártó üzletágának megvásárlásáról tárgyal az olasz céggel.

Előzőleg a La Repubblica című lap arról számolt be szerdai számában, hogy a német cég kilenc milliárd eurós előzetes ajánlatot tett az olasz vállalatra. Sőt azt is tudni vélte, hogy a Fiat kevesli az összeget, mert 10,5 milliárd eurót szeretne a teherautókat és traktorokat gyártó részlegért, amit átszervezés keretében 2011-ben leválasztanak a Fiat csoportról.

"Nincsenek ilyen tárgyalások a Fiattal" - jelentette ki a Daimler szóvivője, de azt is hozzátette, hogy "a mi szakmánkban most mindenki mindenkivel tárgyal, s ezzel mi is így vagyunk".

A Daimler a világ elsőszámú teherautó gyártója, és második a luxuskocsik gyártása terén. A Fiat pedig a jövőben elsősorban az autógyártásra akar összpontosítani,ezért szervezi külön vállalatba az Iveco teherautó gyártót és a CNH Global traktorgyártót.

Piaci elemzők szerint 2015-ben a jelenlegihez képest 50 százalékkal,  évi 3 millióra fog bővülni a nehézteherautók piaca, elsősorban a feltörekvő országok keresletének erőteljes bővülése miatt.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.