2001. augusztus 13. 11:00

A Gazdasági Minisztérium (GM) egy évvel később, 2003. január 1-jén vezetné be a vállalkozások felkészülése érdekében a melegkonyhás vendéglátóipari egységeket érintő higiéniás feltételeket biztosító nemzetközi szabványt.

A Gazdasági Minisztérium (GM) egy évvel később, 2003. január 1-jén vezetné be a vállalkozások felkészülése érdekében a melegkonyhás vendéglátóipari egységeket érintő higiéniás feltételeket biztosító nemzetközi szabványt - közölte Budai Zoltán turisztikai helyettes államtitkár sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Elmondta: elkezdődött az egyeztetés az Egészségügyi Minisztériummal és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériummal, amelyek a GM-mel együttes rendeletben írják elő a szabvány alkalmazását. Hozzátette: a HACCP-t legkésőbb az európai uniós csatlakozásig kell bevezetni. A forint erősödésének a turizmusra gyakorolt hatásával kapcsolatban közölte: a fő küldő országokban az idei szezonra a forint árfolyamváltozásának jelentősebb visszatartó hatása nem várható. Ezt támasztja alá szerinte a külföldi szállodai vendégéjszakák növekedése, ami júniusban 9,5, az első félévben pedig 7,1 százalékos volt az egy évvel korábbi adatokhoz viszonyítva.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.