2001. augusztus 13. 11:00

A Gazdasági Minisztérium (GM) egy évvel később, 2003. január 1-jén vezetné be a vállalkozások felkészülése érdekében a melegkonyhás vendéglátóipari egységeket érintő higiéniás feltételeket biztosító nemzetközi szabványt.

A Gazdasági Minisztérium (GM) egy évvel később, 2003. január 1-jén vezetné be a vállalkozások felkészülése érdekében a melegkonyhás vendéglátóipari egységeket érintő higiéniás feltételeket biztosító nemzetközi szabványt - közölte Budai Zoltán turisztikai helyettes államtitkár sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Elmondta: elkezdődött az egyeztetés az Egészségügyi Minisztériummal és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériummal, amelyek a GM-mel együttes rendeletben írják elő a szabvány alkalmazását. Hozzátette: a HACCP-t legkésőbb az európai uniós csatlakozásig kell bevezetni. A forint erősödésének a turizmusra gyakorolt hatásával kapcsolatban közölte: a fő küldő országokban az idei szezonra a forint árfolyamváltozásának jelentősebb visszatartó hatása nem várható. Ezt támasztja alá szerinte a külföldi szállodai vendégéjszakák növekedése, ami júniusban 9,5, az első félévben pedig 7,1 százalékos volt az egy évvel korábbi adatokhoz viszonyítva.