A Gazdasági Minisztérium (GM) egy évvel később, 2003. január 1-jén vezetné be a vállalkozások felkészülése érdekében a melegkonyhás vendéglátóipari egységeket érintő higiéniás feltételeket biztosító nemzetközi szabványt - közölte Budai Zoltán turisztikai helyettes államtitkár sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
 
 Elmondta: elkezdődött az egyeztetés az Egészségügyi Minisztériummal és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériummal, amelyek a GM-mel együttes rendeletben írják elő a szabvány alkalmazását. Hozzátette: a HACCP-t legkésőbb az európai uniós csatlakozásig kell bevezetni. A forint erősödésének a turizmusra gyakorolt hatásával kapcsolatban közölte: a fő küldő országokban az idei szezonra a forint árfolyamváltozásának jelentősebb visszatartó hatása nem várható. Ezt támasztja alá szerinte a külföldi szállodai vendégéjszakák növekedése, ami júniusban 9,5, az első félévben pedig 7,1 százalékos volt az egy évvel korábbi adatokhoz viszonyítva.
 
A GM egy évvel kitolná a melegkonyháknál a HACCP bevezetését
A Gazdasági Minisztérium (GM) egy évvel később, 2003. január 1-jén vezetné be a vállalkozások felkészülése érdekében a melegkonyhás vendéglátóipari egységeket érintő higiéniás feltételeket biztosító nemzetközi szabványt.
 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
												 
												 
												 
												 
												 
												 
												 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                