2001. augusztus 8. 11:00

Az ipari termelés az előzetes, szezonálisan és munkanap tényezővel kiigazított adatok szerint 9,5 százalékkal csökkent júniusban májushoz képest, és nem változott az egy évvel korábbihoz képest.

Az ipari termelés az előzetes, szezonálisan és munkanap tényezővel kiigazított adatok szerint 9,5 százalékkal csökkent júniusban májushoz képest, és nem változott az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal kedden. Kiigazítatlan adatok szerint az éves csökkenés 1,2 százalék volt júniusban.

Az idei év első hat hónapjában az ipari termelés 7,6 százalékkal nőtt 2000 első félévéhez képest. A Statisztikai Hivatal szerint a termelés volumenének visszaesése a nagyvállalatok kibocsátásában bekövetkezett csökkenésre vezethető vissza. Az ipari termelés májusban a szezonálisan és munkanap-korrekcióval kiigazított, végleges adatok szerint egy hónap alatt 3,4 százalékkal nőtt, az egy évvel korábbi szintet 7,8 százalékkal haladta meg, szemben az áprilisban regisztrált 2,2 százalékos havi, és 9,4 százalékos éves növekedéssel.

Tavaly júniusban az ipari termelés volumene szezonálisan és munkanap-korrekcióval is kiigazított indexek szerint 2,5 százalékkal haladta meg a májusi és 23,1 százalékkal a tavaly júniusi szintet.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.