2009. szeptember 22. 14:06

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) ismét eljár a RiseFM rádió ellen, mivel az a Citadellán érvényes rádióengedéllyel nem rendelkezik, s meg kell szüntetnie a sugárzást; a hatóság ugyanakkor megkezdte a Fővárosi Bíróság döntésének végrehajtását, s visszavonja a Száva utcában működő PontFM rádió rádióengedélyét.

Az NHH keddi közleménye szerint ez utóbbi rádióengedély visszavonásának jogerőssé válását követően a hatóság gondoskodik arról, hogy a PontFM rádió a Száva utcából tovább ne sugározzon a 88,1 megahertzes frekvencián.

Az NHH kedden megállapította, hogy a 88,1 frekvencián két adó sugároz, a RiseFM néven ismert a Citadelláról, a PontFM néven ismert pedig a Száva utcából.

Az NHH a 88,1 frekvencián annak a rádiónak sugárzását tudja biztosítani, amely hatályos bírósági döntéssel tudja igazolni, hogy arra jogosultsággal rendelkezik társaságjogi és egyéb szempontból.

Mindez azért alakult így, mert a Fővárosi Bíróság végzésében az ügyben új eljárásra kötelezte az NHH-t.

Az ügy előzményeként augusztus végén az NHH megszüntette a RiseFM rádió budapesti citadellai adását azért, mert korábbi jogerős határozatában úgy ítélte meg, hogy a sugárzás a Rádió Infórum Kft.-t, azaz a PontFM-et illeti meg.

Augusztus második felében a budapesti 88.1 frekvencián két adó szólt, a Rádió Infórum Kft. által működtetett PontFM és a RiseFM, ám engedélye csak az előbbinek volt.

A Rónai Egon és az EGOPRESS Kulturális Szolgáltató Kft. tulajdonában lévő Rádió Infórum Kft.-t (PontFM), mint a 88,1-es frekvencián műsort közvetíteni és készíteni jogosult céget tavaly év végén adták el tulajdonosai a RiseFM Kft.-nek.

Később a felek között jogvita alakult ki, aminek végén a korábbi eladók, élve visszavásárlási jogukkal, visszavették a céget. Ezt az MTI információi szerint a fővárosi Cégbíróság május közepén jogerősen be is jegyezte, s ezzel a RiseFM tulajdonosai elvesztették a jogukat a megvásárolt cég és a frekvenciahasználat felett.

Ezt azonban a RiseFM vitatja, s a bíróságon nemcsak az NHH másodfokú határozatát támadta meg, hanem a tulajdonjogot is.

Az ügy megnyugtató lezárása érdekében kedden az NHH azt közölte, hogy a 88,1 frekvencián annak a rádiónak sugárzását tudja biztosítani, amely hatályos bírósági döntéssel tudja igazolni, hogy arra jogosultsággal rendelkezik társaságjogi és egyéb szempontból.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.