TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. április 28. 08:11

Majdnem 80 000 gépkocsit szállított külföldre a Dacia az első negyedévben. A legfontosabb célország Franciaország lett, amelynek sikerült megelőznie a tavaly év évégig vezető Németországot - utóbbi állam ugyanis 2010-ben nem folytatta a Roncsautó-programját, írja a székelyhon.ro.

A Dacia 33 014 gépkocsit szállított Franciaországba, 9 859-et Olaszországba és 7 220 darabot Németországba. A következő helyeket Algéria foglalja el 6237 gépkocsival, Spanyolország 4565 autóval és Marokkó 4172 darabbal. A legkevesebb Daciát Lengyelországba szállították, 1023 darabot.

Az autógyár vezetői szerint gondot jelent, hogy nem sikerül túl sok gépkocsit eladniuk Romániában, mert egyetlen nagy gyártónak sem fejlődhet a helyi piac segítsége nélkül. Romániában mindössze 6 136 Daciát értékesítettek az első három hónapban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.