TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Noha a kereskedelmi hálózatok 75 százaléka működtet már saját honlapot, az e szektorba tartozó cégek egyelőre nem várják, hogy az internet elterjedése gyökeresen megváltoztatná vállalatuk piacát.

A világháló lehetőségeit bevallásuk szerint még nem tudják kellőképpen kihasználni, de elismerik, hogy egy-két éven belül az internet döntő jelentőségűvé válik -- áll a GKI legújabb gyorsjelentésében.

A GKI Gazdaságkutató Rt. -- a Webigen Rt.-vel és a Sun Microsystems Magyarországgal együttműködve -- új, a vállalati szféra egészét átfogó kutatást indított. A 2000. negyedik negyedévben megkezdett vizsgálat célja az internet és a kapcsolódó üzleti alkalmazások ismeretének, elterjedésének, jövőjének feltárása, az internetalapú kereskedelemre és az információtechnológiai piacra vonatkozó várakozások feltérképezése. A kutatás során a teljes hazai vállalati kört öt csoportra osztották, ebből most a kereskedelmi cégek válaszait ismertetjük.

A nem hálózatos kis- és nagykereskedelmi cégeknek jelenleg 68 százaléka rendelkezik internet-hozzáféréssel. Egy-két éven belül további 16 százalékuk tervezi a rendszer kiépítését.

A kereskedelmi hálózatok mindegyike rendelkezik internet-hozzáféréssel, és közülük minden negyedik az összes számítógépen állandó jelleggel elérhetővé teszi az alkalmazottak számára a világhálóhoz csatlakozást.

A kereskedelmi hálózatok 58 százaléka üzemeltet már belső számítógépes hálózatot, míg 8 százalékuk a közeljövőben tervezi a rendszer bevezetését.

A kereskedelmi cégek az intranet legnagyobb előnyének a belső információáramlás gyorsítását tartják. Másodikként a hatékonyabb munkamegosztást sorolták, míg a költségcsökkentés a harmadik helyre került.

A kis- és nagykereskedelmi cégek 82 százaléka alkalmaz számítógépes árukészlet-nyilvántartási rendszert. Minden negyedik cég rendszere támogatja az automatikus utánrendelést. A cégek közel fele a következő egy-két évben internetalapúvá kívánja tenni a készlet-nyilvántartási és árurendelési rendszerét.

A kis- és nagykereskedelmi szektornál talán a leglényegesebb kérdés az interneten keresztüli értékesítés. A fogyasztói elektronikus kereskedelem (B2C) 2,4 milliárd forintra becsülhető. Az eladott termékek leginkább papír- és írószerek, könyvek, CD-k, számítástechnikai eszközök, valamint elenyésző mértékben élelmiszerek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.