Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Péntek este megjelent a Magyar Közlönyben egy közterületi reklámfelületekkel foglalkozó kormányrendelet, amely kijelöli a tavaly elfogadott településkép védelmi törvény reklámokkal kapcsolatos végrehajtásának menetét - szúrta ki az Index.

A rendelet lényege, hogy 30 nap múlva már csak önkormányzati engedéllyel helyezhetők ki új reklámfelületek a közterületeken, 2021 után pedig csak a szbványoknak megfelelő elemek maradhatnak. Vagyis egy plakát nem lehet nagyobb 9 négyzetméternél, a tartója pedig maximum 11 méter lehet. Plakátot ragasztani nem lehet, csak közművelődési célú hirdetőoszlopra (pl. színházak, múzeumok tehetik ezt meg). Közterületen reklám közzétételére csak utcabútor lesz használható.

Szigeti Péter, az Alfa Plakát Kft. tulajdonos-ügyvezetője az Indexnek azt mondta,

"ebbe a területbe nem lehet ilyen durván beavatkozni, és megpróbáljuk elérni, hogy ez a törvény ne kerüljön végrehajtásra".

A rendelettel az a legfőbb probléma a cégvezető szerint, hogy az eddigi plakátpiacot teljesen átalakítja, és olyan szabályozást hoz, amely miatt fennáll annak a veszélye, hogy a jövőben gyakorlatilag csak haveri cégek reklámozhassanak köztéren.

A kormányrendelet értelmében a jövőben főként csak önkormányzati tulajdonú felületeken lehet hirdetni, magánterületeken, épületeken alig. A gond ezzel az, hogy az ország 30 ezer plakáthelyének 90 százaléka magántulajdonú területeken van.

Tavaly ugyanezt egy törvénymódosítással próbálta volna elérni a kormány, ami végül nem került a parlament elé. Most a piac átalakítását véügl megoldották egyeten rendelettel, melynek egyik nagy vesztese lehet Simicska Lajos lehet, akit a kormány minden területről igyekszik kiszorítani különféle megoldásokkal.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.