<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Katasztrofálisan érintheti a magyar motorkerékpár-piacot a súlyadót felváltó gépjárműadó - mondta Szloboda Tamás, a Honda Hungary Kft. motorkerékpár-értékesítési vezetőj - olvasható a Napi Gazdaságban.

A gépjárműadóról szóló törvénytervezet legnagyobb vesztesei a motorkerékpárosok lesznek, esetükben ugyanis az adóteher drasztikus mértékben, a jelenlegi négy-tízszeresére emelkedik. A piac is átrendeződhet, a vásárlók a kisebb teljesítményű gépeket fogják keresni.

Az első öt hónapban az eladások száma 7-8 százalékkal emelkedett, de az importőrök szerint a második félévben a kereslet visszaeshet. Ennek jelei már most látszanak, egyre kevesebb az érdeklődő. A rekordévnek számító 2004 után, amikor közel 15 ezer motor talált gazdára, 2005-ben kisebb, 2,7 százalékos visszaesés volt tapasztalható, köszönhetően a regisztrációs adó
emelésének.

Rosszul járnak a motoros futárok is, mert a gépjárműadó emelkedése költségeik jelentős növekedését is okozza, de az üzemanyagok drágulása is komoly terhet jelent. A cégek a többletköltségeknek csak egy részét tudják átterhelni az ügyfelekre, mert a verseny óriási. A változások nyertesei a biciklis futárok lesznek, mivel náluk nem jelentkezik ez a költségnövekedés - írja a Napi Gazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.