TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A legnagyobb vállalati bankok közé kerülhet pár éven belül az Erste Magyarországon - hangzott el egy szerdai sajtóbeszélgetésen.

A vállalati hitelpiac átesett a fordulaton és az idei évben már nettó 5-10 százalékos növekedés várható, aminek eredményeként a vállalati hitelállomány átlépheti a 6000 milliárd forintos szintet is - mondta Szabados Richárd, az Erste Bank vállalati üzletágvezetője. A márciusban lezárt Növekedési Hitelprogram hatása a fokozódó árverseny, csökkenő marzsok és a futamidő változás lett, utóbbit tekintve a szakember kiemelte, hogy a köztudatba bekerült már a 10 éves futamidő is.

Szintén a Növekedési Hitelprogram hatása, hogy emiatt rengeteg beruházást hoztak előre az ügyfelek, ami a hitelkeresletre is hatott, viszont a program lezárásával nem történt csökkenés. Szabados szerint ez részben azzal is magyarázható, hogy a munkaerőhiány miatt annak pótlása érdekében előtérbe kerültek a korszerűsítésre irányuló beruházások.

Az Erste Bank korábban úgy számolt, hogy a 2015 végi 300 milliárd forintos hitelállomány 2022-re érheti el a 700 milliárd forintot, ami már 11 százalékos piaci részesedést jelentene. Az elmúlt évek növekedési tendenciái alapján viszont akár már 2020-ra is teljesíthetőnek látják a célt és a 3 legnagyobb vállalati bank közé kerülhetnek. Szeptember végén egyébként 415 milliárdos vállalati hitelállománynál jártak.

Az Erste Bank a jövőben számos újdonsággal is készül a vállalati ügyfelek részére, többek között újabb kompetenciaközpontok létrehozásában gondolkozik és szeretnének létrehozni és kialakítani egy olyan keretet, ahol az ügyfelek össze tudják hozni egymással.

Már érződik a fogyasztóbarát hitelek hatása

A lakáshitel kihelyezés idén a 700 milliárd forintot is elérheti, ami éves 35 százalékos növekedést jelent. Az Erste Bank a piaci átlag feletti bővülést tud regisztrálni - mondta Harmati László, a lakossági üzetág vezérigazgató-helyettese.

A szakember szerint a lakáshitelezés dinamikája olyan mértékű, hogy arra még ők sem, sőt senki sem számított. Ebben kiemelkedő szerepe van az állami támogatásoknak, sőt már a fogyasztóbarát hitelek hatása is érződik, az alacsony kamatkörnyezet pedig a befektetési célú lakásvásárlásokat ösztöni.

A bank szakemberei egyébként nem számítanak arra, hogy a jövőben jelentős változás történne az állami otthonteremtési ösztönzők területén.

Az alacsony kamatok a személyi kölcsönök iránt is megugrott a kereslet, felük ráadásul lakáscélra vagy tartós fogyasztási cikkre megy el az bank szerint.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.