<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Brand Finance cég elemzői idén is összeállították a világ legértékesebb márkaneveinek listáját, melyet továbbra is az amerikai Wal-Mart áruházlánc vezet - olvasható a brit Marketing szaklapban. A cég brit riválisa, a Tesco éppen csak befért az első húszba a listán, a dobogón csak amerikai cégek vannak.

Wal-Mart, Google, Coca Cola, IBM, Microsoft - ezek a világ legértékesebb márkanevei a Brand Finance szerint. A szakemberek becslései alapján a Wal-Mart nevének értéke 41,37 milliárd dollárra tehető. A lista élmezőnyében a Google előretörése a legjelentősebb, a cég a tavalyi ötödik helyről ugrott fel most a másodikra. A Microsoft és az IBM ennek köszönhetően egy helyet rontott, akárcsak a Coca Cola.

A brit márkák közül a Vodafone-t tartják a legértékesebbnek, a tavalyi nyolcadik hely után most hetedikként rangsorolták 29 milliárd dolláros becsült értékkel. Ugyanennyire teszik az HSBC bank értékét, melyet a szakértők szerint a pénzügyi szektor válsága tépázott meg.

A Tesco négy helyet rontott, a tavalyi tizenhatodik után már csak a huszadik legértékesebb márkanév, de még így is olyanokat előz meg, mint például az Apple, a McDonalds vagy a Walt Disney.

Az utóbbi napokban több negatív hír is megjelent a Toyotával kapcsolatban, ugyanis a japán autógyárnak több millió gépkocsit kellett visszahívnia különböző hibák miatt. Ez azonban már nem játszott szerepet az idei lista összeállításakor, a cég változatlanul a tizedik legértékesebb márkanév.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.