2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ingatlanhirdetési piacon meglévő hatalmas káoszt számolná fel az Árminimumot fejlesztő cég, a ReálMonitor Kft. ügyvezetője , Faragó Péter. Véleménye szerint az Árminimum alapvetően fogja átrendezni nemcsak a hirdetési piacot, de az ingatlanközvetítők piacát is.

Faragó optimizmusa megalapozottnak tűnik, hiszen ma a magyar piacon egy-egy eladó ingatlannak átlagosan 11 hirdetése fut számos portálon és ez sok esetben 11 különböző árat jelent. Jelenleg az interneten ma 20 500 darab ingatlant hirdetnek különböző árakon, és ezek minimális és maximális ára közötti különbség összesen 75,9 milliárd forint. Ingatlanonként átlagosan 3,7 millió forint. Van olyan ingatlan, amelyről 118 hirdetés található jelenleg. Ráadásul Faragó szerint ez a helyzet nem csak Magyarországra igaz, hanem számos piacra is. Így az Árminimum szolgáltatására reményeik szerint nem csak a magyar felhasználók lesznek vevők, hanem nemzetközi szinten is „labdába tudnak rúgni”.

Az Árminimum egyébként egy ingyenesen letölthető applikáció, amely ha fut a gépünkön, akkor egy-egy ingatlanos hirdetés megtekintésekor jelzi, ha az a hirdetés más oldalon is elérhető. Ekkor Google-módon listázza számunkra valamennyi hirdetés linkjét, így kiválaszthatjuk a legolcsóbb hirdetést. Vagyis a potenciális vevők a minimális árú hirdetésen keresztül tudják felvenni a kapcsolatot az ingatlan tulajdonosával vagy annak ingatlanosával.

Ez pedig azt eredményezheti, hogy kitisztul az ingatlanhirdetési piac, transzparensebbé válhatnak a hirdetések, ami magával hozhatja az ingatlanpiaci közvetítői piac megtisztulását is. Innentől kezdve a hirdetésekkel ügyeskedő, egy-egy ingatlant többször és eltérő módon meghirdető közvetítők teret veszíthetnek, és ez vezet majd a közvetítői piac kitisztulásához.

Ez a minőségi szolgáltatást nyújtó ingatlanosok számára lesz kedvező, vélekedik Kosztolánczy György, az Otthon Centrum ügyvezetője. Az Árminimum alapjaiban fogja átrendezni a piacot, az OC pedig a „cunamit” meglovagolni szeretné és nem „alulról nézni”.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!