<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

A Lidl Magyarország 2017. január 1-jével módosítja árait az áfacsökkentésnek megfelelően, sőt azt meghaladóan is. Az adóváltozás által érintett minden egyes baromfihús és tojás polci árcsökkenésének mértéke legalább 22 százalék, de lesz olyan baromfi, melynek ára 25 százalékkal mérséklődik.

Kormányzati döntés értelmében a baromfi és a tojás áfája is, 27 illetve 18 százalékról 5 százalékra mérséklődik jövőre. A Lidl együttműködik a kormányzati intézkedés végrehajtásában, és nemcsak érvényesíti a fogyasztói árakban az alacsonyabb áfát, de jelentősen nagyobb árelőnyt ad vásárlóinak, mint azt az adóváltozás mértéke indokolná. Ezzel a Lidl is "csatlakozik" az Aldi tegnap bejelentett árcsökkentéséhez.

A friss egész csirke kilónkénti ára például 789 forintról 599-ra, 24 százalékkal esik vissza, az 500 grammos friss csirkemellfilé 1049 forintról 799 forintra, 23,8 százalékkal  mérséklődik, a szintén 500 grammos csirkecombfilé esetében az 799 forintos kiírás helyébe 599-es kerül, ami 25 százalékos árcsökkenést jelent.
 
 

„Az extra kedvezvények biztosításával beszállítóinknak és vevőinknek egyaránt szeretnénk minél nagyobb mértékben segíteni. A Lidl bízik abban, hogy a változások eredményeképpen egyre több vásárlónk számára lesz könnyebben elérhető a kiváló minőségű baromfi és tojás” – mondta Tőzsér Judit, a diszkontlánc vállalati kommunikációs vezetője.

Az adóváltozás jótékony hatása, hogy növeli a keresletet, a tisztességesen működő vállalkozások számára pedig egyenlő versenyfeltételeket teremt. Az áfacsökkentés és a fogyasztói árak mérséklődésének hatására tehát több fogyhat csirkéből és pulykából, és akár öt százalékkal is nőhet a baromfihús-fogyasztás a következő év elejétől. A növekvő kereslet miatt a termelők szintén nyerhetnek az intézkedéssel, amitől a szektor dinamikus fejlődése és fehéredése várható.
 
mfor.hu 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.