TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2016. december 28. 15:39

A Lidl Magyarország 2017. január 1-jével módosítja árait az áfacsökkentésnek megfelelően, sőt azt meghaladóan is. Az adóváltozás által érintett minden egyes baromfihús és tojás polci árcsökkenésének mértéke legalább 22 százalék, de lesz olyan baromfi, melynek ára 25 százalékkal mérséklődik.

Kormányzati döntés értelmében a baromfi és a tojás áfája is, 27 illetve 18 százalékról 5 százalékra mérséklődik jövőre. A Lidl együttműködik a kormányzati intézkedés végrehajtásában, és nemcsak érvényesíti a fogyasztói árakban az alacsonyabb áfát, de jelentősen nagyobb árelőnyt ad vásárlóinak, mint azt az adóváltozás mértéke indokolná. Ezzel a Lidl is "csatlakozik" az Aldi tegnap bejelentett árcsökkentéséhez.

A friss egész csirke kilónkénti ára például 789 forintról 599-ra, 24 százalékkal esik vissza, az 500 grammos friss csirkemellfilé 1049 forintról 799 forintra, 23,8 százalékkal  mérséklődik, a szintén 500 grammos csirkecombfilé esetében az 799 forintos kiírás helyébe 599-es kerül, ami 25 százalékos árcsökkenést jelent.
 
 

„Az extra kedvezvények biztosításával beszállítóinknak és vevőinknek egyaránt szeretnénk minél nagyobb mértékben segíteni. A Lidl bízik abban, hogy a változások eredményeképpen egyre több vásárlónk számára lesz könnyebben elérhető a kiváló minőségű baromfi és tojás” – mondta Tőzsér Judit, a diszkontlánc vállalati kommunikációs vezetője.

Az adóváltozás jótékony hatása, hogy növeli a keresletet, a tisztességesen működő vállalkozások számára pedig egyenlő versenyfeltételeket teremt. Az áfacsökkentés és a fogyasztói árak mérséklődésének hatására tehát több fogyhat csirkéből és pulykából, és akár öt százalékkal is nőhet a baromfihús-fogyasztás a következő év elejétől. A növekvő kereslet miatt a termelők szintén nyerhetnek az intézkedéssel, amitől a szektor dinamikus fejlődése és fehéredése várható.
 
mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.