2016. december 28. 15:39

A Lidl Magyarország 2017. január 1-jével módosítja árait az áfacsökkentésnek megfelelően, sőt azt meghaladóan is. Az adóváltozás által érintett minden egyes baromfihús és tojás polci árcsökkenésének mértéke legalább 22 százalék, de lesz olyan baromfi, melynek ára 25 százalékkal mérséklődik.

Kormányzati döntés értelmében a baromfi és a tojás áfája is, 27 illetve 18 százalékról 5 százalékra mérséklődik jövőre. A Lidl együttműködik a kormányzati intézkedés végrehajtásában, és nemcsak érvényesíti a fogyasztói árakban az alacsonyabb áfát, de jelentősen nagyobb árelőnyt ad vásárlóinak, mint azt az adóváltozás mértéke indokolná. Ezzel a Lidl is "csatlakozik" az Aldi tegnap bejelentett árcsökkentéséhez.

A friss egész csirke kilónkénti ára például 789 forintról 599-ra, 24 százalékkal esik vissza, az 500 grammos friss csirkemellfilé 1049 forintról 799 forintra, 23,8 százalékkal  mérséklődik, a szintén 500 grammos csirkecombfilé esetében az 799 forintos kiírás helyébe 599-es kerül, ami 25 százalékos árcsökkenést jelent.
 
 

„Az extra kedvezvények biztosításával beszállítóinknak és vevőinknek egyaránt szeretnénk minél nagyobb mértékben segíteni. A Lidl bízik abban, hogy a változások eredményeképpen egyre több vásárlónk számára lesz könnyebben elérhető a kiváló minőségű baromfi és tojás” – mondta Tőzsér Judit, a diszkontlánc vállalati kommunikációs vezetője.

Az adóváltozás jótékony hatása, hogy növeli a keresletet, a tisztességesen működő vállalkozások számára pedig egyenlő versenyfeltételeket teremt. Az áfacsökkentés és a fogyasztói árak mérséklődésének hatására tehát több fogyhat csirkéből és pulykából, és akár öt százalékkal is nőhet a baromfihús-fogyasztás a következő év elejétől. A növekvő kereslet miatt a termelők szintén nyerhetnek az intézkedéssel, amitől a szektor dinamikus fejlődése és fehéredése várható.
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.