Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az üzleti környezetet és vállalati teljesítményt vizsgáló felmérés (BEEPS) ötödik fordulóját kezdi meg Magyarországon az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és a Világbank - közölte az EBRD szerdán.

A szervezet tájékoztatása szerint a - párhuzamosan több országban futó - felmérés célja, hogy a magánszektor növekedését és az üzleti környezetet korlátozó tényezők értékelése révén  visszajelzés érkezzen a vállalkozásoktól az egyes országok magánszektorának állapotáról. A felmérés során az egyes országokban a termelő ágazatokban, illetve a szolgáltató szektorban működő cégekkel készítenek interjúkat.

A BEEPS ötödik fordulójában a kérdőív megfelel a Világbank Vállalati Felmérésének (Enterprise Survey Initiative), amelyet világszerte az egyes országok sajátosságaihoz igazított szabvány kérdőívekkel valósítanak meg. A kérdőívben megfogalmazott témakörökben, mint például a technológiai és innovációs vívmányok meghonosítása, a verseny, a munkaerő képzettsége, fekete gazdaság, a pénzügyi szolgáltatásokhoz történő hozzáférés, az infrastruktúra állapota, valamint az állami szabályozás hatása, most először válik lehetővé az összehasonlítás nemcsak Közép-Kelet-Európa és Közép-Ázsia országaival, hanem a világ más országaival is.

Az egymást követő évekre, több országra vonatkozó üzleti környezeti intézkedésekhez szükséges adatok összegyűjtésén kívül a felmérés újra vizsgál korábban kérdezett cégeket is annak érdekében, hogy átfogó, több évre vonatkozó adatok álljanak rendelkezésre. Így a kutatók figyelemmel kísérhetik az üzleti környezetben bekövetkezett változásokat.

Az adatgyűjtéssel megbízott helyi piackutató cégek az interjúk készítését véletlenszerűen kiválasztott cégeknél a novembertől áprilisig terjedő időszakban folytatják le. A felmérés előzetes eredményei 2013 közepére várhatók. Ezek az eredmények, az egyéb vizsgálatokból származó további információkkal együttesen képezik a kormányoknak a befektetések, a termelékenység és a gazdasági növekedés elősegítése érdekében adott ajánlások forrását. A felmérés az EBRD és a Világbank-csoport Közép-Európától Közép-Ázsiáig 29 országban folyó közös kezdeményezése.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.