<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A szolgáltatások, a szoftver üzletág és a kormányzati szektor az a három terület, ahol az IBM Magyarország előrelépési lehetőséget lát - tájékoztatta az újságírókat Veres Zsolt, az IBM Magyarország vezérigazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A vezérigazgató azt mondta, hogy a nagyon nehéz gazdasági helyzetben az idén minimális piaci bővüléssel, és a vállalkozás esetében minimális növekedéssel számol az optimista forgatókönyv szerint.

A sajtótájékoztatón bemutatták az IBM Magyarország szolgáltatási üzletágának (Global Technology Services-GTS) új vezetőjét, Pongrácz Ferencet, aki az IBM ISC Magyarország ügyvezető igazgatója is. Az IBM szoftver üzletágát július eleje óta pedig Dalányi László vezeti, aki a Microsofttól "igazolt át".

Veres Zsolt szerint a kormányzati szektor informatikai projektjei adhatnának lökést az egész magyar gazdaságnak. Pongrácz Ferenc példaként azt a szoftvercsomagot említette, amellyel optimalizálni lehet a közlekedést, egy város vagy vállalkozás működését. Sőt, vannak olyan informatikai eszközök is, amelyek jól szolgálják a bűnmegelőzést.

A szolgáltatási üzletágvezető elmondta, hogy globálisan az IBM árbevételének mintegy 50 százaléka származik a szolgáltatásból, Magyarországon egy kicsit kisebb ez az arány, nem éri el az 50 százalékot.

Dalányi László, a stratégiai üzletág új vezetője arról szólt, hogy a vállalat célja, hogy  a rangsorban jelenlegi harmadik helyéről a második helyre kerüljön, amelyen most a Microsoft áll.

Az IBM Magyarország szoros együttműködésre törek a felsőoktatási intézményekkel azért, hogy az informatikus-képzésben minél előbb megismerkedhessenek az új technológiákkal.

A 100 éve alapított IBM magyarországi cége az idén ünnepeli a 75. születésnapját. Veres Zsolt vezérigazgató ismertetése szerint az 1936-ban alapított magyar vállalat nyolc fővel kezdte a működését, és ma már az egyik legnagyobb foglalkoztató Magyarországon. Az elmúlt 75 évben a magyarországi cég folyamatosan működött, a II. világháború, a hidegháború és az embargó időszakában is. Az innovációról szólva a vezérigazgató elmondta, hogy az IBM életében ez nem csak technika és technológia, hanem társadalmi szerepvállalás is. Emlékeztetett arra, hogy az IBM hozta meg 1953-ban az első esélyegyenlőségi irányelvet, amit az Egyesült Államok például csak 1964-ben fogadott el.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.