2017. november 16. 08:37

A bankelnök egyik cége megszerezné az egykor a Bajnai Gordon vezette Wallis-alapító cégének többségi tulajdonát.

A Csányi Sándor tulajdonában álló Bonitás 2002 Zrt. a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét kérte, hogy a WEL Holding Kft. tulajdonában lévő BSZL Invest Zrt. alaptőkéjének és szavazati jogainak 51,05 százalékát megtestesítő részvények megszerzéséhez.

Csányi Sándor

A BSZL Invest Zrt.-nek a dokumentumok szerint egy terebélyes cégháló révén 4 magánszemély a tulajdonosa:

  • Kóbor Miklós, aki az egykor Bajnai Gordon vezette Wallis tranzakciós igazgatója volt,
  • Nagy György, a Wallis egykori alapítója,
  • Skála Vilmos Béla,
  • és Terner-Aczél Anita.

A négy magánszemély közös jellemzője, hogy mindannyiuk neve felmerül a magyar állam jóvoltából rendkívül nyereséges energiakereskedőcéget, a MET Zrt.-t tulajdonló offshore céghálóval kapcsolatban.

mfor.hu

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!